VAKCINISANO 7.000 KRALJEVČANA: Masovna imunizacija stanovništva protiv korone u gradu na Ibru

G.Ćirović

26. 01. 2021. u 12:56

OD početka masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa, u Kraljevu je do utorka u podne vakcinisano oko 7.000 stanovnika grada na Ibru, računajući i zdravstvene radnike i korisnike usluga i zaposlene u Gerontološkom centru u obližnjoj Mataruškoj Banji.

ВАКЦИНИСАНО 7.000 КРАЉЕВЧАНА: Масовна имунизација становништва против короне у граду на Ибру

Foto: G.Šljivić

- Prema broju stanovnika, Kraljevo je među gradovima u kojima vlada najveće interesovanje građana za vakcinaciju. Svakog dana imali smo po najmanje hiljadu vakcinisanih , a rekordan dan je bio ponedeljak sa 1.490 Kraljevčana koji su primili vakcinu. Te cifre su se u utorak malo smanjile, zato što je sada vakcinacija moguća samo za one koji su se prijavili preo e-uprave i imaju rezervizan termin, kao i za građane starije od 60 koji kao prioritetna grupa mogu da se pelcuju i bez prijave – kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo.

Prema njenim rečima, u ukupno četiri zdravstvene ustanove do sada je vakcinisano više od 500 medicinara, a neki od njih su već primili i revakcinu.

- U hali sportova nastavljamo da sprovodimo imunizaciju na šest punktova. U dve smene angažovano je ukupno 12 timova i sve protiče u najboljem redu, a sigurno ćemo u jednom momentu imati i paralelono revakcinaciju i pelcovanje prvom dozom – dodala je dr Krčevinac. - Imamo dovoljne količine vakcina, trenutno kineskog proizvođača, i kod nas nijednog momenta nije ni pretila opasnost da prestane vakcinacija zbog nedostatka cepiva. Trenutno imamo količine za nardna tri dana, a svakodnevno iz ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje stižu i nove količine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo