ZABRINJAVAJUĆA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VRANJU: Korona ušla i u škole, raste broj zaraženih

J.S.

03. 02. 2021. u 16:04

PODACI zavoda za javno zdravlje u Vranju pokazuju da je epidemiološka situacija ponovo zabrinjavajuća, s obzirom da se beleži značajan rast broja novoobolelih, a virus je ušao i u vranjske škole, pa među zaraženima ima i dece i nastavnika.

ЗАБРИЊАВАЈУЋА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВРАЊУ: Корона ушла и у школе, расте број заражених

Foto: J.S.

Prema rečima epidemiologa dr Slađana Stankovića od 376 testiranih u Pčinjskom okrugu pozitivna je 81 osoba. Od tog broja 59 je iz Vranja, 7 iz Preševa, po 4 iz Bujanovca, Surdulice i Trgovišta, dve osobe iz Vladičinog Hana i 1 osoba iz Bosilegrada. Ne smanjuje se ni broj pregleda u kovid ambulanti, ali na sreću uglavnom je reč o lakšim kliničkim slikama.


U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljena su 182 pregleda, od kojih je broj prvih pregleda 95. Uzorkovana je krv kod 140 pacijenata i sačinjeno 77 RTG pluća. Urađen je 1 PCR i 103 antigenska testa, od kojih je 50 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 16 pacijenata.


U kovid bolnicama u Vranju hospitalizovana su 104 pacijenta. Od tog broja 94 su pozitivna na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 95 pacijenata, dok su na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje primljeno je 9 pacijenata, otpušteno 11. Trenutno je u kovid bolnicama  56 slobodnih postelja.


Njegov kolega dr Goran Ristić kaže da je u Pčonjskom okrugu blizu 10 000 ljudi primilo vakcinu.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)