POČELA VAKCINACIJA NEPOKRETNIH GRAĐANA: U Prokuplju imunizovanje i na kućnoj adresi, aktivna i tri punkta u gradu

D. Z.

04. 02. 2021. u 07:59

U DOMU zdravlja Prokuplje vakcinu protiv koronavirusa primilo je više od 3.000 građana, a ove nedelje počela je i vakcinacija nepokretnih građana na njihovim kućnim adresama.

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА НЕПОКРЕТНИХ ГРАЂАНА: У Прокупљу имунизовање и на кућној адреси, активна и три пункта у граду

Foto: D. Zečević

Kako navode iz ove zdravstvene ustanove, vakcinacija se sprovodi redovno, svakoga dana od 8 do 15 časova, na tri vakcinalna punkta.

- Angažovano je šest medicinskih ekipa, od kojih je jedna mobilna, kako bi vakcinu primili i građani koji su na prijavi putem portala eUprava označili da su teško pokretni ili nepokretni-ističu iz prokupačkog Doma zdravlja koji za sada raspolaže vakcinama „Sinofarm“ kineskog proizvođača a za koju je kako ističuiz oe zdravstvene ustanove, interesovanje veliko.

Inače, mobilna medicinska ekipa angažovana je za vakcinaciju nepokretnih lica, kako u gradu, tako i na seoskom području.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo