TIODOROVIĆ U VRANJU: "Ovo su posledice zimovanja i zimskog raspusta" (FOTO)

J.S.

10. 02. 2021. u 15:06

VRANjE je treći grad u Srbiji po broju zaraženih, rekao je danas u Vranju član Republičkog Štaba profesor Branislav Tiodorović.

ТИОДОРОВИЋ У ВРАЊУ: Ово су последице зимовања и зимског распуста (ФОТО)

Foto: J.S.

On je rekao da su građani Srbije pokazali veliku odgovornost tokom praznika, ali da je došlo do opuštanja, zimovanja i drugih druženja što je dovelo do toga da su čitave porodice zaražene.

U Vranju je u toku sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, Zdravstvenog centra, Zavoda za javno zdravlje i predstavnika Policije i inspekcije, kako bi se eventualno preduzele nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa.

Foto: J.S.

Ono što dodatno zabrinjava je broj obolelih učenika. Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković pre početka sastanka rekao je da do zaražavanja nije došlo u školama gde se maksimalno poštuju mere prevencije već na privatnim okupljanjima.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 393 uzorka iz Pčinjskog okruga, 114 je pozitivno na korona virus. Od ovog broja čak 89 je iz Vranja, 5 iz Vladičinog Hana, 2 iz Surdulice, 6 iz Preševa, 8 iz Bujanovca i 4 iz Trgovišta. U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je čak 200 pregleda, a u vranjskim kovid bolnicama leči se 111 pacijent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024