BEZ FIZIČKE AKTIVNOSTI NEMA NI ZDRAVLJA: Podeljena donacija - sportska oprema za 29 subotičkih škola

J. L.

11. 02. 2021. u 19:18

GRAD Subotica i Savez za školski sport podelili su sportske rekvizite za učenike i stručne literature za pedagoge fizičke kulture u svih 29 osnovnih i srednjih škola.

БЕЗ ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ НЕМА НИ ЗДРАВЉА: Подељена донација - спортска опрема за 29 суботичких школа

Foto: J. L.

- U paketu se nalaze kvalitetne lopte za rukomet, košarku, odbojku i fudbal, a biće podeljeni na osnovu toga koji su sportovi najzastupljeniji u konkretnoj školi. Nastavnici dobijaju dukseve i stručnu literaturu koja će im pomoći da unaprede svoj rad - ističe Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za sport i omladinu.

U Savezu za školski sport Subotice zadovoljni su što bili u prilici da doniraju subotičkim školama rekvizite za bavljenje najpopularnijim sportovima, ali ššto su mogli koliko toliko da organizuju sportska nadmetanja.

- Za nama je godina u kojoj smo morali da prekinemo školska sportska takmičenja, ali pored toga u prvom poligodištu uspeli smo da održimo takmičenja u stonom tenisu, streljaštvu i atletici- kaže Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport Subotice. Čekamo povoljniju epidemiološku situaciju kako bismo, nadamo se već u martu, na radost svih nas, nastavili sa takmičenjima.

Jedan od punktova gde su se delili sportski rekviziti je bila OŠ „Kizur Ištvan". U ovoj školi ističu značaj insistiranja da naši najmlađi sugrađani budu što aktivniji kroz sport i zahvaljuju se Gradu Subotici što im to omogućava kroz razne aktivnosti, pa i ovako donacijom opreme.

- Školski sport je veoma važan s obzirom da deca osnovnoškolskog uzrasta polovinu svog vremena provode u školi, tak da je važno na pravi način organizovati njihovo vreme i da ih što više angažujemo u sportu. Svedoci smo da usped epidemije i brojnih restrikcija deca mnogo vremena provode uz ekrane, a mi odrasli treba da im pomognemo da se što više bave sportom, u čemu nam pomažu grad i sportski savezi - objašnjava Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove