POGODNOSTI ZA PORODICE SA VIŠE DECE: Leskovac postao član „Pokreta za decu – tri plus“

I.Mitić

19. 02. 2021. u 15:43

LESKOVAC je postao deo „Pokreta za decu – tri plus“ kako bi porodicama sa troje i više dece omogućio mnogobrojne pogodnosti i bolji materijalni status.

ПОГОДНОСТИ ЗА ПОРОДИЦЕ СА ВИШЕ ДЕЦЕ: Лесковац постао члан „Покрета за децу – три плус“

Foto: I.Mitić

Takve porodice ostvariće pravo na „ponosnu karticu“ kojom roditelji ostvaruju finansijske olakšice prilikom kupovine robe ili usluga.

Ugovor o tome potpisali su u petak Ana Janković Stojanović, zamenica gradonačelnika Leskovca i Vladica Gavrilović, predsednik pokreta. Ovo udruženje je, sa druge strane, potpisnik ugovora sa mnogobrojnim pravnim subjektima koji su odlučili da obezbede popuste porodicama sa više dece čime se olakšava njihov materijalni položaj.

U lokalnoj samoupravi ističu da je članstvo u pokretu samo deo gradske populacione politike za koju je u ovogodišnjem budžetu planirano više od 30 miliona dinara, a privrednim subjetima u Leskovcu je upućen poziv da se priključe ovoj inicijativi.

U „Pokretu za decu – tri plus“ ističu da je njihov osnovni cilj borba za natalitet. Da bi u tome uspeli neophodno je da od ukupnog broja porodica 45 odsto ima troje dece.  

Tokom prošle godine u Leskovcu je rođeno 997 beba od kojih 191 u višečlanim porodicama. Zvanični podaci govore da se u gradu na Veternici, nekoliko godina unazad, povećava broj majki koje rađaju treće, četvrto ili peto dete. Treće dete 2017. godine rodile su 92, a godinu dana kasnije čak 170 žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)