EPIDEMIJA U KURŠUMLIJI: Porast broja obolelih od korona virusa

D. Z.

21. 02. 2021. u 18:12

POSLEDNjIH dana na području kuršumlijske opštine u porastu je broj obolelih od korona virusa. Prema rečima dr. Uranije Petrović, direktorke ovdašnjeg Doma zdravlja povećan je kako broj pregleda tako i broj novoobolelih.

ЕПИДЕМИЈА У КУРШУМЛИЈИ: Пораст броја оболелих од корона вируса

Foto: B. Pantić

- Situacija sa korona virusom na području naše opštine je zabrinjavajuća jer je od oko stotinu pregledanih broj pozitivnih na korona virus u proseku petnaest ili šesnaest dnevno što ukazuje da je u odnosu na protekli period više novoobolelih-ističe dr Petrović i dodaje da je u Domu zdravlja do sada vakcinisano oko 6000 osoba, od kojih 1500 žitelja opštine dok su ostale vakcinisane osobe žitelji Kosova i Metohije. Inače uporedo sa vakcinacijom odvija se i revakcinacija a na ovim aktivnostima angažovano je sedam medicinskih ekipa.

- Na sreću sve se odvija bez problema i do sada nismo imali ni jedan slučaj negativne reakcije na vakcinaciju-ističe dr Uranija Petrović, direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja koja napominje da se najveći broj od vakcinisanih osoba odlučio za kinesku, a neznatan broj njih za fajzerovu vakcinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024