EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ČAČKU: Hospitalizovano 80 pacijenata

V.I.

04. 03. 2021. u 14:22

NA KOVID odeljenjima čačanske bolnice hospitalizovano je 80 pacijenata. U respiratornom centru nalazi se 12 bolesnika, a troje sa najtežom kliničkom slikom priključeno je na respiratore.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ: Хоспитализовано 80 пацијената

Foto: V. Ilić

Nažalost, prethodnog dana preminuo je jedan pacijent, muškarac iz Čačka. Evidentirano je sedam prijema i šest otpusta, a u prijemno-trijažnoj ambulanti čačankse bolnice obavljeno je 85 pregleda, od čega su 53 prva.

Broj pozitivnih u odnosu na ukupan broj pregleda je u zavisnosti od opštine do opštine na nivou Moravičkog okruga kreće se od 20 do 22 procenta. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Moravičkom okrugu potvrđena su još 83 slučaja zaraze korona virusom.

Kovid-19 potvrđen je kod 42 osobe iz Čačka (od 183 testiranih), 18 iz Gornjeg Milanovca (39 testiranih), osam iz Lučana (28) i 15 iz Ivanjice (60 uzoraka). U obzir su uzeti rezultati PCR i antigenskog testiranja.

- Kada je u pitanju broj obolevanja u školskim kolektivima u ponedeljak 01. marta prijavljeno je devet na nivou okruga, a u Čačku pet, jedno dete iz Predškolske ustanove, jedno iz osnovne škole, dva nastavnika iz osnovne škole i jedan nastavnik u srednjoj. U utorak 02. marta prijavljeno je 13, od toga 11 u Čačku, jedan vaspitač i dva osnovca, tri učenika u Gimnaziji, dva u Tehničkoj školi, dva zaposlena u Mašinskoj i jedan u Prehrambenoj školi. Juče je registrovano šest na nivou okruga, dva u Čačku, jedan vaspitač u predškolskoj i jedan zaposlen u osnovnoj školi - rekao je dr Mihailo Luković, rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima