PROMOCIJA JE BLIZU: Momcima sa ''Abe Dešamša'' bi pobeda na današnjem duelu mnogo značila

V.M.

29. 04. 2024. u 09:39

UTAKMICU koja spušta zavesu na 35. kolo Lige 2 odigraće Dankerk i Okser koji se sastaju na stadionu ''Marsel Tribu'' od 20:45.

ПРОМОЦИЈА ЈЕ БЛИЗУ: Момцима са Абе Дешамша би победа на данашњем дуелу много значила

FOTO: Profimedia

Nakon što je prošle godine ispao iz elite, Okser ima odličnu priliku da se ekpsresno vrati u nju. Igra veoma dobro od samog starta Lige 2 i završnicu kampanje dočekuje na čelu tabele.

Nekadašnji šampion je nakon dva vezana poraza od Kvevilija i Rodeza došao do tri boda protiv Lavala u prošlom kolu i tako je održao distanu za najbližim pratiocima, Sent Etjenom (+1) i Anžeom (+4).

Vredi napomenuti da je odigrao meč manje od njih, tako da ako danas slavi ne samo da će napraviti veliki korak ka povratku u Ligu 1 (prva dva mesta vode direktno) nego će se i znatno približiti osvajanju Lige 2.

Sa druge strane, Dankerk bije bitku za opstanak, mada je u dosta dobroj poziciji četiri kola pre kraja. Prvi je tim iznad crte i ima četiri boda prednosti u odnosu na Trou koja je tik iza njega na tabeli, a uz to je domaćin odigrao meč manje od nje.

Forma nije na zavidnom nivou za novajliju koji je osvojio samo četiri boda u proteklih pet kola, a proteklog vikenda je bolji od njega bio Bordo (0:2).

Današnji rivali su se susreli dva puta od starta sezone, prvo je Okser slavio u Kupu Francuske nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, ali Dankerk je uzvratio u prvenstvu pobedivši sa 1:0 na ''Abe Dešampu''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici