SITI ODRŽAVA FORMU U POHODU NA TRIPLETU: ''Galebovi'' po prvi put u svojoj istoriji igraju u Evropi

V.M.

24. 05. 2023. u 08:10

FUDBALERI Brajtona ugostiće četu Pepa Gvardiole u zaostaloj utakmici 32. kola Premijer lige.

СИТИ ОДРЖАВА ФОРМУ У ПОХОДУ НА ТРИПЛЕТУ: Галебови по први пут у својој историји играју у Европи

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što su za vikend proslavili svoju treću uzastopnu titulu, četvrtu u poslednjih pet godina, igrači Mančestera sitija će večeras održavati formu pred bitne utakmice koje ih očekuju, finala FA kupa i Lige šampiona u kojima će igrati sa Junajtedom i Interom. Sa druge strane, Brajton je pobedom protiv Sautemptona osigrao plasman u Evropu iduće sezone u kojoj će nastupiti po prvi put u svojoj istoriji.

Domaćin je odigrao fantastičnu sezonu i u pretposlednju utakmicu u sezoni ulazi sa šestog mesta na tabeli. Tu će verovatno i ostati jer ima tri poena više i odigran meč manje od Vile sa kojom igra u poslednjem kolu, ali u slučaju jednakog broja bodova u Premijer ligi se gleda gol-razlika, što ide u korist Brajtonu (+20 naspram +4).

Velike zasluge za sjajne igre idu na račun Roberta de Zerbija koji je početkom sezone zamenio Grejama Potera i uradio fantastičan posao. Dovoljno o kvalitetu Italijana govori činjenica da je Pep Gvardiola na pres-konferenciji pred ovaj meč izjavio da je De Zerbi jedan od najuticajnijih fudbalskih menadžera u poslednjih dvadeset godina.

Harizmatični Italijan je najavio da njegova četa neće spustiti gas u završnici iako je ostvarila plasman u Evropu i sigurno je da nas očekuje spektakl na ''Ameksu''.

Mančester siti je napravio izuzetan niz od 24 utakmice bez poraza u svim takmičenjima, pobeđujući u svakoj od poslednjih 12 utakmica u Premijer ligi u tom periodu, a nakon što su većim delom sezone zaostajali za Arsenalom u trci za titulu, sada imaju plus sedam u odnosu na ''tobdžije'' uz odigran meč manje. Iako su ''građani'' osvojili titulu prvaka, ne planiraju tu da se zaustave jer im tek predstoje finala u Ligi šampiona i FA kupu u kojima će pokušati da osvoje drugu tripletu u istoriji engleskog fudbala.

Gvardiola je istakao da njegova ekipa jedva čeka te duele i da će im pobede na tim utakmicama doneti epitet jedne od najboljih ekipa u istoriji fudbala.

U redovima domaćina nema Lamptija, Lalane, Marča Sančeza i Sarmijenta, dok će kod gosta odsustvovati Nejtan Ake.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Siti je slavio sa 3:1 na ''Etihadu''. 

Večeras verujemo da ćemo gledati sličan duel i da će, kako tradicija nalaže (18 golova na poslednjih pet međusobnih utakmica), biti pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa "Žao mi je!"

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a do njih nikako da dođe zbog brojnih zdravstvenih tegoba španskog tenisera. A onda, nova porcija drame, u Parizu...

25. 05. 2024. u 21:27

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!