MADRIĐANI RASTEREĆENI: Sosijedadu dva od mogućih šest bodova dovoljno za Ligu šampiona

V.D.

28. 05. 2023. u 10:28

VEČERAS od 19 časova u okviru pretposlednjeg kola LA lige sastaju se Atletiko Madrid i Real Sosijedad

МАДРИЂАНИ РАСТЕРЕЋЕНИ: Сосиједаду два од могућих шест бодова довољно за Лигу шампиона

Foto: Tanjug

Atletiko Madrid je imao nešto slabiji start sezone a u najviše u prilog tome govori da su u jednoj od najslabijih ako ne i najslabijoj grupi u Ligi šampiona zauzeli poslednju poziciju. Rivali u grupi "B" bili su Porto, Klub Briž i Bajer Leverkuzen a Atletiko je upisao samo pet bodova.

Nakon preranog ispadanja iz Evrope puleni trenera Simeonea su mogli da se maksimalno posvete La ligi i ostvare što bolji plasman kako bi i naredne sezone igrali u najelitnijem evropskom takmičenju.

Atletiko je u poslednjih 20 kola ekipa sa najboljom formom u prvenstvu i uspeli su da 11. sezonu zaredom obezbede učešće u Ligi šampiona pa u današnji meč ulaze potpuno rasterećeno.

Sa druge strane gosti iz San Sebastijana su poznati po tome što u elitnom klupskom takmičenju igraju svake desete godine, tačnije bili su učesnici Lige šampiona u sezonama 2003/2004 pa nakon toga u sezoni 2013/2014 a kako stvari trenutno stoje ponovo će im to poći za nogom i u sezoni 2023/2024.

Sosijedadu je potrebno da u naredna dva meča sa Atletikom i Seviljom osvoji bar dva boda kako ne bi razmišljao o rezultatima konkurenta za poziciju broj četiri, ekipe Viljareala. "Žuta podmornica" koja zaostaje pet bodova za Baskijcima danas gostuje Rajo Valjekanu dok u poslednjem kolu dolazi na isti ovaj stadion na megdan Madriđanima.

Čolo Simeone na današnjem susretu ima podugačak spisak odsutnih igrača i neće moći da računa na Moratu, Depaja, Mandavu, Savića, Oblaka, Ljorentea i Lemara.

Trener gostiju Imanol Alguasil na put u prestonicu nije poveo dugo povređenog Sadika i veterana Silvu dok su nastupi rezerviste Guevare i Pašeka pod znakom pitanja.

U prvom ovosezonskom susretu na "Anoaeti" Atletiko je poveo brzim golom Morate u petom minutu da bi izjednačenje i bod svom timu doneo Umar Sadik nekadašnji golgeter Partizana.

Real Sosijedad je u dobroj formi i vezao je sedam mečeva bez poraza u prvenstvu a mi verujemo da će taj niz nastaviti i danas na "Metropolitano stadionu" u Madridu.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!