BEZ PRITISKA: Sudbine Viljareala i Atletika su već odlučene

V.M.

04. 06. 2023. u 09:00

U okviru poslednjeg kola španskog prvenstva ''žuta podmornica'' će dočekati ''jorgandžije'' od 18:30.

БЕЗ ПРИТИСКА: Судбине Виљареала и Атлетика су већ одлучене

Foto: Tanjug

''Žuta podmornica'' se može pohvaliti rekordom od 19 pobeda, šest remija i 12 poraza iz 37 mečeva ove sezone, čime su sakupili 63 boda i zauzeli peto mesto na tabeli, pet poena manje od četvrtoplasiranog Real Sosijedada i četiri više od šestoplasiranog Betisa, tako da im je konačna pozicija već obezbeđena. Ovo će biti četvrti put u poslednjih sedam sezona da domaćin završava prvenstvo na petom mestu i iduće godine će nastupati u Ligi Evrope koju su osvojili u sezoni 2020/21.

Ekipa Kikea Setjena će u ovaj meč ući nakon poraza od Rajo Valjekana (2:1), čime je prekinut niz od šest utakmica bez poraza, uz pet pobeda u tim utakmicama.

Domaća forma Viljareala bila je ključni deo njihovog uspeha ove sezone, o čemu i svedoči podatak da su osvojili 38 bodova na 18 odigranih utakmica pred svojim navijačima. 

Sa druge strane Atletiko će se vratiti u Ligu šampiona i jedino što mu preostaje je da vidi da li će biti drugi ili treći na tabeli. Trenutno je treći sa bodom manje od Reala koji u istom terminu dočekuje Atletik Bilbao.

Gosti su u velikoj meri bili odlični na domaćem terenu u drugoj polovini sezone, a njihovo odsustvo iz bilo kog evropskog takmičenja im je omogućilo da se fokusiraju na ligu.

Simeoneova ekipa će ući u ovaj meč nakon pobede od 2:1 nad Real Sosijedadom prošlog vikenda  golovima Grizmana i Moline, i velikan iz prestonice će večeras pokušati da završi kampanju u pozitivnom stilu.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Viljareal je slavio na ''Vanda Metpropolitanu'' sa 2:0.

U redovima domaćina neće biti Albiola, Kokelana, Moraljesa i Fojta. 

Kod gosta meč će propustiti Depaj, Himenez, Mandava, Oblak i Rodrigo de Paul.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: X (kvota 3,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)