ZMAJEVI PROTIV TRADICIJE: Bosanci nikada nisu pobedili Portugalce

O. M.

17. 06. 2023. u 10:36 >> 10:36

BOSANCI (i Hercegovci) ponovo su pred "nemogućom misijom" - da pobede Portugal, koji će večeras od 20.45 na lisabonskom "Lužu" dočekati "zmajeve" u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

ЗМАЈЕВИ ПРОТИВ ТРАДИЦИЈЕ: Босанци никада нису победили Португалце

Aleksandar Đorović

U dosadašnja četiri duela samo jednom je Bosna i Hercegovina osvojila bod protiv Portugala i to 2011. godine kada je bilo 0:0 u prvoj utakmici baraža za Euro 2012. Već u revanšu, Ronaldo je uz pomoć Hedera Postige, Nanija i Migela Velosa raspršio snove Bosanaca da se nađu na završnom turniru Evropskog prvenstva, što ovoj selekciji nije uspelo ni do danas. 

Šta više, poslednja tri ciklusa zaustavljani su u baražu, koji su obezbedili i sada, plasmanom u Ligi nacija. U konkurenciji Finske, Crne gore i Rumunije, Bosanci su osvojili prvo mesto u svojoj grupu divizije B, pa će kao i Srbija sledeći siklus igrati u elitnom razredu Lige nacija.

Bosanci su taj uspeh u Ligi nacija ostvarili pod selektorskom palicom Bugarina Ivajla Peteva koga je početkom godine zamenio legendarni reprezentativac Jugoslavije Faruk Hadžibegić. Kvalifikacije su započeli pobedom nad Islandom kod kuće od 3:0, ali je usledilo otrežnjenje par dana kasnije u Slovačkoj koja je glatko uzela tri boda pobedom od 2:0.

Upravo će Slovačka predstavljati najvećeg konkurenta "zmajevima" za drugo mesto u grupi pošto je evidentno da je Portugal prvi favorit, što je i potvrdio u prva dva kola.

„Navigatori” su posle razočarenja na Mundijalu, gde ih je u četvrtfinalu šokirao Maroko, rešili da se iskupe pred navijačima, a ceh su platile dve nejake selekcije u grupi "J", Luksemburg i Lihtenštajn, koje su primile šest, odnosno četiri gola. Istovremeno, golman "selesaa" Rui Patrisio nije vadio loptu iz mreže.

Novi selektor "reprezentacije pet štitova" Roberto Martinez forsira brz i napadački fudbal,sa visoko postavljenom zadnjom linijom koja vrši pritisak na protivnika, započinje akcije ali učestvuje i u njihovim završnicama. 

Tu je naravno i Kristijano Ronaldo, koji je od deset golova u prve dve utakmice postigao četiri, ali ne treba zaboraviti ni Bernarda Silvu, Žoaa Feliksa, Bruna Fernandeza.

Zaista premoćan tim po imenima koji će verujemo upisati nova tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota: 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)