SRPSKI DERBI U SERIJI A: Vlahović predvodi napad stare dame na ''Dačija areni''

V.M.

20. 08. 2023. u 12:59 >> 12:59

JEDNA od utakmica nedeljnog programa Serije A biće duel između Udinezea i Juventusa (20:45).

СРПСКИ ДЕРБИ У СЕРИЈИ А: Влаховић предводи напад старе даме на Дачија арени

Tanjug/ap

Večeras će u centru pažnje biti dva srpska reprezentativca koji su tokom čitavog leta bili blizu odlaska iz svojih klubova. Lazar Samardžić je imao dogovoren transfer u Inter za 25 miliona evra, Udineze je pristao i delovalo je da će prednji vezni pojačati ''neroazure'', ali u poslednjem trenutku je došlo do komplikacija oko ličnih uslova i do transfera nije došlo. Što se tiče Vlahovića, poznata je loša finansijska situacija u Juveu pa je on jedan od retkih igrača u ekipi od kojeg se može zaraditi veliki novac, interesovali su se PSŽ i Čelsi, ipak na kraju nije bilo nikakve ponude i sedmica ''stare dame'' bi večeras trebala da predvodi napad svoje ekipe na ''Dačija areni''.

Juve je prošle godine imao zaista razočaravajuću sezonu zauzevši tek sedmo mesto na tabeli Serije A i jedan klub njegovog renomea mora i može bolje. Iako to mesto donosi igranje u Ligi konferencija, današnji gost neće u njoj nastupati zbog finansijskih malverzacija koje je pravio u proteklim godinama i njegovo mesto zauzeće osmoplasirana Fiorentina (prošlogodišnji finalista).

Alegri je ostao kao prvi trener, a od značajnijih odlaza ekipu su napustili Denis Zakarija (za 20 miliona otišao u Monako) i Nikolo Rovela (pozajmica u Lacio), dok su nakon isteka ugovora sredinu promenili Kvadrado (Inter) i Anhel Di Marija (Benfika).

Jedino pojačanje vredno pomena je Timoti Vea koji je plaćen Lilu 11 miliona evra, kao i mladi Fakunko Gonzalez čiji je transfer iz Valensije, Juve platio samo 2 miliona.

''Stara dama'' je na pripremama savladala Milan i Real, a uz to je odigrala remi sa Atalantom.

Što se tiče Udinezea, on je pre par dana pobedom otvorio takmičarski deo sezone savladavši Katanzaro pred svojim navijačima sa 4:1 u prvom kolu Kupa Italije.

''Zebre'' su prošle sezone igrale veoma dobro pod trenerskom palicom Andree Sotila, iako su bili u gornjem domu tokom većeg dela prvenstva zauzeli su 12. mesto zbog pada forme u završnici takmičenja i očekuje se da i ove godine završe na sredini tabele.

Može se reći da je ekipa iz Udina imala solidan prelazni rok, kao velika pojačanja u napadu dovedeni su Brazilac Brener, kao i talentovani italijanski napadač Lorenco Luka koji je već zatresao mrežu u utakmici protiv Katanzara.

Sa druge strane, ''Friuli'' su napustili iskusni igrači poput Rodriga Bekaa, Toge Arslana i talentovanog Destinija Udogija, a Fakundu Pereiri je istekao ugovor ali se sa njim pregovara oko potpisivanja novog.

Gost će večeras biti bez De Šilja i Pogbe, dok će kod domaćina izostati Đerar Deulofeu.

Juve je ostvario tri vezane pobede protiv Udinezea, a mi verujemo da je vreme i za četvrtu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za Novosti otkriva kada će Novak Đoković na trening!

DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za "Novosti" otkriva kada će Novak Đoković na trening!

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković podvrgnut je operaciji kolena na jednoj privatnoj sportskoj klinici u pariskom Petom arondismanu. Povreda meniskusa kolena koju je doživeo pre dva dana na Rolan Garosu na kraju je zahtevala hirurški zahvat, a dugogodišnji poznati srpski hirurg doktor Momčilo Jakovljević je za "Novosti" prokomentarisao šta su njegove kolege uradile u Parizu i koji su sledeći koraci u oporavku Đokovića.

05. 06. 2024. u 14:25

Komentari (1)

LETOVANJE U TUNISU: Poznate cene - pogledajte ponudu za ovu prelepu destinaciju (FOTO)