SRBINU CENA RASTE! Danci ne znaju za poraz ove sezone

V.D.

22. 08. 2023. u 15:30 >> 15:30

VEČERAS od 21 čas u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona sastaće se Rakov i Kopenhagen

СРБИНУ ЦЕНА РАСТЕ! Данци не знају за пораз ове сезоне

Foto: Profimedia

Ekipa Rakova je prošle sezone ispisala istoriju osvajanjem šampionske titule u Poljskoj a jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate svog tima bio je srpski golman Vladan Kovačević koga su ovog leta mnogi već preselili u Leverkuzen ali ipak od transfera nije bilo ništa i ostao je u Poljskoj kako bi pokušao da obezbedi premijerni plasman svom klubu u Ligu šampiona.

Vladanova cena na tržištu je po podacima sajta transfermarkt.com trenutno osam miliona evra i skoro je tri puta veća nego početkom prošle sezone.

Rakov je u kvalifikacije za Ligu šampiona krenuo još od prvog kola kada su savladali šampiona Estonije Floru ukupnim rezultatom 4:0. U drugom kolu su imali daleko teži zadatak kada im je rival bio azerbejdžanski Karabag ali Poljaci su iznenadili mnogo iskusnije "konjare" i ukupnim rezultatom 4:3 plasirali su se u treće kolo gde ih je čekao prvak Kipra Aris koji je morao da se zadovolji igranjem u kvalifikacijama za Ligu Evrope s obzirom da je poljski predstavnik slavio u oba meča. (2:1 i 1:0).

Solidno je i u domaćem prvenstvu Rakov krenuo. Odigrali su do sada četiri meča i upisali sedam bodova što je za tri manje od vodeće Legije koja ih je savladali u Super kupu početkom takmičarske sezone.

Što se tiče danskog šampiona oni imaju sjajan start. U domaćem prvenstvu su za sada maksimalni i nakon pet odigranih mečeva imaju 15 bodova. Evropsku kampanju su krenuli od drugog kola gde su za protivnika imali islandski Brejdablik koga su deklasirali ukupnim rezultatom 8:3. U trećoj rundi čekala ih je Sparta iz Praga. Prvi meč u danskoj prestonici završen je bez golova dok smo u revanšu u Pragu gledali jedan jako uzbudljiv meč. 

U prvih 90 minuta rezultat je bio 1:1 pa se otišlo u produžetke u kojima je viđeno čak četiri pogotka, po dva na obe strane tako da je putnik u plej-of morao da se odluči nakon izvođenja jedanaesteraca u kojima je Kopenhagen bio uspešniji.

Puleni trenera Jakoba Nestrupa igraju fantastično ove sezone i na devet utakmica u svim takmičenjima zabeležili su osam pobeda uz gore pomenuti remi sa Spartom.

Mladi stručnjak na klupi Rakova David Švarga na današnjem meču pored dugo povređenih Lopeza i Pestka neće moći da računa ni na grčkog defanzivca Stratosa Svarnasa koji je doživeo povredu na revanš meču sa Arisom.

U sastavu gostiju neće biti Kornelijusa i Tunižanina Ačourija.

Ova dva rivala se do sada nikada nisu sastajala a mi očekujemo tvrd meč sa malo golova.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa "Žao mi je!"

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a do njih nikako da dođe zbog brojnih zdravstvenih tegoba španskog tenisera. A onda, nova porcija drame, u Parizu...

25. 05. 2024. u 21:27

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

A POSLE RASKIDA: Stefanos Cicipas ima devojku! Šta mislite, odakle je?