HRVATI POBEDOM PRAVE VELIKI KORAK KA EURU: Domaćin se neće predati bez velike borbe

V.M.

11. 09. 2023. u 15:59 >> 15:59

U šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Jermenija će dočekati Hrvatsku (18:00).

ХРВАТИ ПОБЕДОМ ПРАВЕ ВЕЛИКИ КОРАК КА ЕУРУ: Домаћин се неће предати без велике борбе

Foto AP

Nakon poraza od Turske na otvaranju kvalifikacija, domaćini su podigli formu. Osvojili su sedam bodova u naredna tri kola i sada zauzimaju treću poziciju u grupi ''D''.

Sa druge strane, Hrvati su sakupili isto toliko poena ali su odigrali samo tri meča i ako bi danas slavili izjednačili bi se sa vodećom Turskom po broju bodova koja je odigrala čak pet utakmica i tako bi napravili veliki korak ka novom plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Hrvati su u Kataru na Svetskom prvenstvu prikazali sjajan fudbal osvojivši treće mesto, a odlične igre preneli su i na ove kvalifikacije. Prvo su odigrali remi sa Velsom (1:1), a nakon toga su ostvarili dve rutinske pobede nad Turskom (2.0) i Letonijom (5:0).

''Kockasti'' su nastupili na svakom Evropskom prvenstvu u 21. veku i na odličnom su putu da to i sada učine. Najbolji učinak imali su 2008. u Švajcarskoj i Austriji gde ih je u četvrtfinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacila Turska.

Što se tiče Jermenije, ona nikada nije nastupila na nekom velikom takmičenju, ali nije bez šansi da konačno debituje na Euru. Pre nekoliko dana je imala pobedu u rukama protiv Turaka koji su u samoj završnici meča izjendačili i osvojili vredan bod kojim su održali distancu za Jermenima.

Domaćin je ostvario dve pobede u dosadašnjem toku kvalifikacija protiv Velsa (4:2) i Letonije (2:1), a ako bi večeras upisao i treću napravio bi veliku pometnju u grupi ''D'' i dodatno zakuvao borbu za prva dva mesta.

Mi verujemo da su Modrić i družina dosta kvalitetniji od Jermena i da će doći do vredna tri boda u Jerevanu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)