POVRATAK "BOGINJE PROVINCIJE" U EVROPU: Poljacima je za dlaku izmakla Liga šampiona

O. M.

21. 09. 2023. u 10:31 >> 10:31

ATALANTA dočekuje poljskog šampiona Rakov u prvom kolu Lige Evrope. Utakmica grupe "D", u kojoj su još lisabonski Sporting i Šturm iz Graca, na programu je od 21 čas na stadionu "Atleti Azuri D'Italija".

ПОВРАТАК БОГИЊЕ ПРОВИНЦИЈЕ У ЕВРОПУ: Пољацима је за длаку измакла Лига шампиона

FOTO: Tanjug/AP

"Boginja provincije" se vraća u Evropu posle jednogodišnje pauze nakon što je prošle sezone odigrala zapaženu ulogu u italijanskom prvenstvu. Izabranici Đana Pjera Gasperinija takmičenje u Seriji A završili su na petom mestu sa 64 boda, što je bilo za šest bodova manje od Milana, koji je sa četvrte pozicije prošao u grupnu fazu Lige šampiona.

Zahvaljujući tako visokom plasmanu ekipa iz Bergama je direktno ušla u grupe Lige Evrope, a u Seriji A je do sada odigrala četiri utakmice. Imaju polovičan učinak od po dve pobede i poraza, a prethodnog vikenda izgubili su na gostovanju Fiorentini sa 3:2. Vodili su sa 1:0, pa posle preokreta Viole izjednačili na 2:2, ali su domaći "ukrali" sva tri boda pobedonosnim golom u 79. minutu.

Treba reći da je Atalanta samo jednu utakmicu u prva četiri kola Serije A odigrala kod kuće i pobedila Moncu. "Boginja" je slavila u pet od poslednjih šest zvaničnih utakmica na stadionu "Atleti azuri", a osam od poslednjih devet ako računamo i prijateljske. U svakoj od tih pobeda Atalanta je postigla tri ili više golova.

U ovoj kalendarskoj godini izgubili su samo tri puta kod kuće, od Juventusa u maju, Bolonje u aprilu i Lečea u februaru.

Atalanta ima problem u napadu, pošto je ove sezone ostala bez Rasmusa Hojlunda i Duvana Zapate koji su otišli u Mančester junajted, odnosno Torino, dok je njihova zamena Đanluka Skamaka povređen i neće biti na raspolaganju Gasperiniju naredne tri nedelje.

Poljski šampion Rakov prvi put nastupa u grupnoj fazi bilo kog evropskog takmičenja. Prethodne dve sezone zaustavljani su u plej-ofu za Ligu konferencija, a malo je nedostajalo da im debitantska sezona bude u Ligi šampiona. Rakov je kao domaćin igrao na novom stadionu u Sosnijovecu i nesrećno je izgubio 1:0 autogolom Rakovitana. U revanšu na "Parkenu" bilo je 1:1 pa su Danci otišli u Ligu šampiona. 

Taj rezultat nije negativno uticao na igru poljskog šampiona koji je od tada zabeležio dve prvenstvene pobede, protiv Pušče 2:0 i Lođa 1:0. Odigrali su i prijateljsku utakmicu sa Katovicama u kojoj su pobedili sa 3:2. Trenutno su u poljskoj Ekstraklasi četvrti na tabeli sa 13 bodova, tri manje od lidera Šljonska, od koga ima i dve utakmice manje.

Rakov je u kvalifikacijama za evropske kupove odigrao deset mečeva u gostima i samo dva puta je izgubio, od toga jednom na produžetke, a ostvario je pet pobeda i tri remija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)