ŽOAO FELIKS PREPORODIO BARSELONU: Selta prošle sezone ostala u La ligi zahvaljujući pobedi u poslednjem kolu nad današnjim rivalom

O. M.

23. 09. 2023. u 09:00

ŠAMPION Španije Barselona dočekuje Seltu u šestom kolu La lige. Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu Monžuik od 18 časova i 30 minuta, pošto je Kamp nou pod rekonstrukcijom.

ЖОАО ФЕЛИКС ПРЕПОРОДИО БАРСЕЛОНУ: Селта прошле сезоне остала у Ла лиги захваљујући победи у последњем колу над данашњим ривалом

FOTO: Tanjug/AP

Barselona je prošle sezone lakše nego što se očekivalo uspela da vrati pehar španskog šampiona u svoje vitrine, a sudeći po startu novog šampionata, ove godine će imati veću konkurenciju u vidu večitog rivala Real Madrida. Posle pet odigranih mečeva, Barsa je na drugom mestu na tabeli, sa 13 osvojenih bodova, dva manje od "blankosa".

Jedini kiks domaći su zabeležili u prvom kolu, kada su na gostovanju kod Hetafea odigrali bez golova. Utakmica je izazvala veliku pažnju zbog crvenih kartona Rafinje i trenera Ćavija. Ipak, i pored ovoga gosti su mogli da pobede, ali sudija ni posle intervencije VAR-a nije dosudio penal za Barselonu.

Nakon tog meča usledila je serija od četiri prvenstvene pobede,od kojih je najblistavija "petarda" u meču sa Betisom. U toj utakmici debitovao je Portugalac Žoao Feliks, koji je drastično popravio igru Barse. To se moglo videti i u prvom meču grupne faze Lige šampiona, u kome su Katalonci demolirali Antverpen sa 5:0, a mladi Portugalac ponovo bio najbolji igrač na terenu, postigavši dva gola i dve asistencije. očigledno je da igraču njegovih kvlaiteta mnogo više odgovara napadački stil igre koji neguje Ćavi Ernandes nego defantivni i destruktivni Dijega Simeonea u Atletiko Madridu.

Selta je prošle sezone zbog loših rezultata na kraju prvenstva došla u situaciju da im je u poslednjem kolu bila potrebna pobeda protiv Barselone na svom terenu kako bi obezbedila opstanak. S obzirom da je tim iz Katalonije u taj meč ušao rasterećen, jer je već osvojio titulu, ekipa iz Viga je ostvarila važnu pobedu i sačuvala status u ligi.

Situacija je ovoga puta drugačija, jer su Barseloni bodovi neophodni da sačuva pobednički niz i ostane u trci sa Real Madridom, dok Selta, sa druge strane, ne može da se pohvali dobrom formom na startu šampionata.

Posle pet odigranih mečeva, gosti su na šesnaestom mestu na tabeli, sa samo četiri osvojena boda, jednim više od zone ispadanja. Ono što je zanimljivo jeste da su poraženi u tri meča kod kuće, od Osasune, Real Madrida i Majorke, dok su remi sa Sosijedadom i pobeda protiv Almerije ostvareni u gostima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 162+ (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024