BALKANSKA DRUŽINA DOČEKUJE BASKIJCE: Okršaj bivših fudbalera Partizana

V.D.

03. 10. 2023. u 10:41

DANAS u prvom terminu zakazanom za Ligu šampiona od 18.45 sastaće se Salcburg i Real Sosijedad

БАЛКАНСКА ДРУЖИНА ДОЧЕКУЈЕ БАСКИЈЦЕ: Окршај бивших фудбалера Партизана

Foto: Profimedia

Salcburg je klub koji u austrijskoj Bundesligi dominira u 21. veku. Ova fabrika mladih igrača je osvojila deset uzastopnih šampionskih titula i ponovo je najmlađa ekipa u Ligi šampiona sa prosekom od svega 21,5 godina.

Kao i svake godine Salcburg prihoduje ozbiljan novac od prodaje talentovanih igrača, a ove godine su u "bratski" Lajpcig prodali Šeška i Seivalda za ukupno 44 miliona, dok je Okafor pojačao milanske "rosonere" u transferu vrednom 14 miliona. 

U Mocartov grad su stigli letos Aleksa Terzić i Petar Ratkov, tako da se na "Red Bul areni" okupila prava balkanska družina. Podsetimo, odranije su u ekipi naš reprezentativac Strahinja Pavlović, zatim Hrvati Sučić i Šimić, dok Bosnu i Hercegovinu predstavlja fantastični Amar Dedić čija cena konstantno raste na tržištu.

Salcburg se nakon devet odigranih kola nalazi na prvom mestu u domaćem prvenstvu sa 22 osvojena boda. U prvom kolu Lige šampiona su iznenadili Benfiku u Lisabonu kada su slavili rezultatom 2:0 i tako zaseli na čelo tabele grupe "D".

Njihov današnji rival Real Sosijedad je nešto slabije startovao u domaćem prvenstvu. U prva tri kola je odigrao nerešeno sa Đironom, Seltom i Las Palmasom, da bi u četvrtom kolu upisali prvu pobedu u sezoni i to rezultatom 5:3. Nakon te pobede usledilo je gostovanje Realu u Madridu. Baskijci su vodili sa 1:0, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost i poraženi su od "kraljeva" rezultatom 2:1.

Da taj poraz nije ostavio dublji trag dokazali su naredni mečevi kada su na "Anoaeti" odigrali nerešeno sa prošlogodišnjim finalistom Interom u okviru prvog kola Lige šampiona, a u La Ligi upisane su tri pobede pa se Sosijedad trenutno nalazi na petoj poziciji sa 6 bodova manje od lidera Reala.

Ove dve ekipe su se jedini put do sada sastale pre pet sezona u Ligi Evrope kada je u 1/16 finala Salcburg bio bolji ukupnim rezultatom 4:3. 

Očekuje nas jako uzbudljiv meč u Austriji u kome ćemo gledati okršaj dvojice bivših igrača Partizana Strahinje Pavlovića sa jedne i Umara Sadika sa druge strane, a naša procena je da neće pasti veliki broj golova.

NAŠ TIP: 0-1I&0-2II (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)