BARSA PRIMILA NAJBRŽI GOL U 21. VEKU: Bilbao je nemoćan na Nou kampu, možda mu Monžuik više leži?

O. M.

22. 10. 2023. u 10:03

BARSELONA dočekuje Atletik Bilbao u desetom kolu španske La lige. Utakmica se igra na Monžuiku od 21 čas.

БАРСА ПРИМИЛА НАЈБРЖИ ГОЛ У 21. ВЕКУ: Билбао је немоћан на Ноу кампу, можда му Монжуик више лежи?

Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Šampion Španije ostao je neporažen u prošlom kolu, pred reprezentativnu pauzu, iako je Granada povela već u 17. sekundu. Bio je to najbrže primljeni gol giganta iz španske provincije Katalonije u 21. veku. Strelac tog istorijskog gola, Brajan Saragosa, udvostričio je vođstvo domaćih nepunih pola sata kasnije, ali su puleni Ćavija Ernandeza uspeli da se vrate u život i preko Laminea Jamala i Sergija Roberta stignu do boda.

Barsa je sada četvrta na tabeli sa 21 bodom. uoči ovog kola to je bilo tri boda zaostatka za liderom Real Madridom koji je u međuvremeno odigrao 1:1 sa Seviljom u desetom kolu, pa Barsa ima priliku da pobedom nad gostima iz Bilbaoa smanji zaostatak na samo jedan bod.

Neće biti lako, iako Bilbao u poslednje vreme nema rešenje za igru Barselone, ostvarili su lavovi sa San Mamesa samo tri remija u poslednjih deset okršaja, ali Ćavi na ovom meču neće moći da računa na nekoliko važnih šrafova svoje mašinerije. Pre svega na Roberta Levandovskog, koji je sa pet golova i tri dodavanja za gol najbolji strelac i asistent ekipe, kao ni na Gavija, Serhija roberta, Frankija de Jonga, Pedrija, Kundea i Rafinju.

Prošle sezone Atletiku su bila potrebna samo dva boda da se plasira u neko od evropskih takmičenja. Njihovi fanovi su to videli kao neuspeh. Sada su sezonu počeli nešto bolje nego prethodnih godina i nalaze se na petom mestu sa pet pobeda, po dva remija i poraza.

U prošlom kolu savladali su Almeriju sa 3:0. Bila je to utakmica u kojoj je Atletik pokazao potpunu nadmoć nad protivnikom. Od 60% poseda i preko 30 pokušaja na golu videli smo tri lepa gola, dok Almerija na drugoj strani nije pokazala gotovo ništa.

Atletik je izgubio od Real Sosijedada rezultatom 3:0. Igrali su nerešeno sa Hetafeom 2:2 i pobedili Alaves sa 2:0 i Kadiz sa 3:0. Atletik se ove sezone lako nosi sa slabijim ekipama, ali ne uspevaju da se suprotstave ekipama iz gornjeg dela tabele.

U prošloj sezoni na Nou kampu je bilo 4:0 za Barselonu, možda će Monžuik biti srećniji gostima dok legendarni stadion Barselone menja ruho, ali u to se ne treba kladiti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,72) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)