GVARDIOLA NAŠTELOVAO MAŠINERIJU: Siti juri četvrtu uzastopnu pobedu nakon reprezentativne pauze

V.M.

04. 11. 2023. u 08:00

ŠAMPION Engleske će od 16 časova pokušati da produži trijumfalnu seriju kada ugosti Bornmut u 11. kolu Premijer lige.

ГВАРДИОЛА НАШТЕЛОВАО МАШИНЕРИЈУ: Сити јури четврту узастопну победу након репрезентативне паузе

Tanjug/AP

Nakon nešto klimavijeg starta sezone i tri poraza na četiri utakmice pred reprezentativnu pauzu, Siti je tradicionalno počeo da daje gas krajem kalendarske godine i večeras će pokušati da ostvari četvrtu pobedu u nizu, treću u Premijer ligi.

Proteklog vikenda gledali smo Mančesterski derbi u kojem su ''građani'' pokazali da su za klasu iznad svog gradskog rivala. Gvardiolina četa je dominirala tokom čitavog meča, a dva gola Halanda i pogodak Fodena su dokazali da je Mančester plav u ovom trenutku i ne deluje da će se to skoro promeniti (3:0).

Pre tog meča domaćin je bio bolji od Brajtona i Jang bojsa, tako da u odličnoj atmosferi dočekuje današnji duel.

Siti je silovit na svom ''Etihadu'' ove godine, a ako se nadovežemo i na prošlu sezonu ostvario je neverovatnih 14 vezanih pobeda pred svojim navijačima u Premijer ligi i ne bi trebao da ima problema sa nastavljanjem tog niza.

''Građane'' iduće nedelje očekuje meč Lige šampiona sa Jang bojsom, tako da možda dođe do određenih rotacija u ekipi ali i pored toga su veliki favoriti.

Što se tiče najjačeg evropskog takmičenja, pored Švajcaraca, u grupi su sa Zvezdom i Lajpcigom, a nakon tri odigrana meča imaju perfetan skor i sa devet osvojenih bodova zauzimaju vrh grupe ''G''.

Sa druge strane, Andoni Iraola je konačno upisao svoj prvenac u Premijer ligi na klupi gostiju kada su njegovi izabranici proteklog vikenda posle preokreta savladali Barnli (2:1).

Tim trijumfom pobegli su iz zone ispadanja, ali su i dalje u opasnosti jer se nalaze na 17. mestu sa bodom viška u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Španski stručnjak je bio pod velikim pritiskom pred taj meč i pisalo se da bi mogao postati bivši ako Bornmut ne slavi, ali do toga nije došlo i danas će pokušati da dođu do novih poena na najtežem gostovanju u Engleskoj.

Najveći problem za goste je stvaranje gol šansi i njihovo pretvaranje u pogotke, samo su osam puta tresli mrežu protivnika i jedino je Šefild postigao manje golova (sedam) u čitavoj ligi.

Što se tiče izostanaka, Siti će biti bez duže povređenog Kevina de Brujena, dok će kod Bornmuta meč propustiti Neto, Kuk, Adams i Frederiks.

Domaćin je dosta kvalitetniji tim i verujemo da će bez većih problema ostvariti pobedu i tako bar na kratko preuzeti prvo mesto (vodeći Totenhem i Arsenal igraju svoje mečeve kasnije), a predlažemo da fiks pojačate golovima pošto Siti ima jedan od najboljih napada lige sa 22 postignuta gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima