VEST HEM ISPISAO ISTORIJU ENGLESKOG FUDBALA: ''Crveno-beli'' prekinuli neverovatan niz ''čekićara'' koji su spremni za osvetu

V.M.

09. 11. 2023. u 07:47

U četvrtom kolu Lige Evrope Vest hem će pokušati da pronađe izlaz iz krize kada na ''London stadionu'' bude dočekao ekipu Olimpijakosa (21:00).

ВЕСТ ХЕМ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ ЕНГЛЕСКОГ ФУДБАЛА: Црвено-бели прекинули невероватан низ чекићара који су спремни за освету

Foto: Profimedia

Grčki predstavnik je u prošlom kolu savladao Vest hem na svom terenu sa 2:1 i tako dodatno zakuvao borbu za narednu fazu u grupi ''A''. Na taj način su prekinuli sjajnu seriju ''čekićara'' koji su bili neporaženi na 17 vezanih evropskih utakmica (16 pobeda uz remi) što je ujedno i bio rekord engleskog fudbala.

Taj neuspeh u Pireju je potvrdio činjenicu da se domaćini nalaze u padu forme, a nov poraz protiv Brentforda za vikend im je bio četvrti na poslednjih pet utakmica i definitivno je da se nakon odličnog otvaranja sezone izabranici Dejvida Mojesa nalaze u krizi.

Za vreme ove serije negativnih rezultata najviše je podbacila odbrana koja je čak 11 puta vadila loptu iz svoje mreže i to je glavni razlog što je Vest hem pao na 11. mesto tabele Premijer lige.

Što se tiče Lige Evrope, poraz u Grčkoj nije mnogo oštetio ''čekićare'' koji su i dalje prvi u grupi ''A'', ali sada imaju isto bodova kao drugoplasirani Frajburg (po šest), Olimpijakos je treći sa četiri sakupljena poena, dok fenjer drži naš TSC sa samo jednim bodom na svom saldu.

Sa druge strane, Olimpijakosu je trijumf nad večerašnjim rivalom bio preko potreban kako bi ostao u trci za plasman u narednu fazu, jer je pre toga poražen od Frajburga uz remi sa TSC-om.

Ipak, ''crveno-beli'' ne dolaze u London u baš najboljem raspoloženju pošto su proteklog vikenda u velikom derbiju ubedljivo poraženi od PAOK-a koji je u jednom trenutku vodio sa 4:0, ali su se Fortunis i Masuras postarali da ne dođe do katastrofe i meč je završen rezultatom 4:2.

Na taj način su donekle izgubili korak za vodećim Panatinaikosom koji sada ima četiri boda prednosti u odnosu na večitog rivala.

Ako pogledamo izostanke, Mojesa raduje što će ponovo moći da računa na Paketu i Alvareza koji su propustili meč sa Brentfordom, a jedini koji je pod upitnikom za večerašnji meč je Kurt Zuma.

U redovima gosta neće biti Omara Ričardsa i Leidnera.

Verujemo da je vreme da Vest hem podigne formu i večerašnji duel je odlična prilika za početak pobedničkog niza pošto ih u narednom periodu očekuje nešto lakši raspored.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)