BOKA TRAŽI IZLAZ IZ KRIZE: Da li će najpopularniji klub Argentine sledeće godine igrati Kopa Libertadores?

O. M.

08. 11. 2023. u 12:16 >> 12:16

BOKA je pre nekoliko dana izgubila finale Kopa libertadores i time je otišla u nepovrat jedna od tri preostale šanse da slavni klub obezbedi plasman u najjače klupsko takmičenje Južne amerike i za narednu sezonu. Pretposlednja je zbirna tabela Primera lige i Liga kupa, a večeras od 23 časa na stadionu "Pedro Bidegajn" gostuje San Lorencu, koji se nada istom.

БОКА ТРАЖИ ИЗЛАЗ ИЗ КРИЗЕ: Да ли ће најпопуларнији клуб Аргентине следеће године играти Копа Либертадорес?

FOTO: Profimedia

Za sada je samo River plejt kao osvajač Lige obezbedio mesto u Kopa Libertadoresu naredne sezone. Boka trenutno zaostaje četiri boda na zbirnoj tabeli za Rosariom koji drži četvrto mesto, a San Lorenco je između njih sa dva boda više od Boke i isto toliko manje od ekipe iz Kordobe.

Ako ne uspe u ovom takmičenju Boki preostaje još nada da će osvojiti Nacionalni kup gde je očekuje polufinale sa Estudijantesom, a protivnik u borbi za ovaj trofej bi mogao opet da bude San Lorenco koji u drugom polufinalu igra protiv Defense i hustisije.

Forma "đenoveza" ne obećava u poslednje vreme. Vezali su tri utakmice bez pobede. Poraz od Fluminensea u produžetku, remi bez golova sa Estudijantesom i poraz od Rasinga u Liga kupu nadovezali su se na pobedu na penale nad Taljeresom u Kupu. Jedinu pravu pobedu u poslednjih mesec i po dana ostvarili su nad Unionom iz Santa Frea (2:1), a ukupan skor u ovom periodu u kome su odigrali deset utakmica je jedan trijumf, šest remija i tri poraza.

Ni San Lorenco ne može da se pohvali boljom formom, pošto su i "sveci" u poslednjih deset utakmica ostvarili samo jednu pobedu, uz dva poraza i čak sedam nerešenih.

Klub za koji navija papa Franja ove sezone je odigrao samo dve utakmice koje su došle u 3+, u porazu 3:0 od Njuels old bojsa i u remiju 2:2 sa Belgranom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3  (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost