MITROVIĆ JURI 27. ŽRTVU: "Orlovi" napadaju "crvene đavole" pred praznim tribinama

O. M.

15. 11. 2023. u 12:58 >> 12:58

FUDBALSKA reprezentacija Srbije gostuje Belgiji u prijateljskoj utakmici koja je trebalo da se odigra na stadionu "Kralj Boduen", ali je zbog katastrofalnih vremenskih uslova u Briselu premeštena u obližnji Leven. Početak je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

МИТРОВИЋ ЈУРИ 27. ЖРТВУ: Орлови нападају црвене ђаволе пред празним трибинама

Foto: Tanjug

Biće ovo peti duel Belgije i Srbije od samostalnosti naše zemlje, a ukupno 18. u istoriji dve reprezentacije. Bilans je trenutno izjednačen sa po sedam pobeda, uz tri nerešene utakmice.

Od 2006. godine ukupno četiri puta smo igrali, po dva puta u kvalifikacijama za EURO 2008. i za Mundijal 2014, a "orlovi" su zabeležili samo jednu pobedu, u oktobru 2006. godine na stadionu Crvene zvezde.

Obe reprezentacije slobodne su u prvom terminu poslednjeg kvalifikacionog prozora pa su to iskoristili za odigravanje ove utakmice.

"Orlovima" će meč poslužiti kao zagrevanje za utakmicu koju za četiri dana igraju protiv Bugara u Leskovcu. Do tada će izabranici Dragana Stojkovića Piksija znati da li će im za plasman na završni turnir biti potreban remi ili će možda, u slučaju malo verovatnog scenarija da Crna Gora ne pobedi Litvaniju, već moći da pakuju kofere za Nemačku.

Srbija je posle dve pobede na startu kvalifikacija istakla ranu kandidaturu za prvo mesto u grupi G.  Međutim, remi sa Bugarskom i dva poraza od Mađarske doveli su "orlove"  u veoma tešku poziciju iz koje smo se izvukli pobedom nad Crnom Gorom u Beogradu, najviše zahvaljujući najboljem strelcu u istoriji reprezentacije Aleksandru Mitroviću koji je i najbolji strelac grupe G sa pet postignutih golova.

"Mitar" je svoj debi u dresu reprezentacije imao upravo protiv Belgije, u junu 2013. godine, kada je u 69. minutu zamenio Marka Šćepovića. Belgija je pobedila sa 2:1, a gol za Srbiju postigao je Aleksandar Kolarov. Od tada se "orlovi" i "crveni đavoli" nisu sastajali, a ako se Mitrović večeras upiše u strelce, Belgija će postati 27. svetska reprezentacija kojoj je Smederevac zatresao mrežu.

S druge strane, Belgija je među prvima obezbedila vizu, pošto je stekla nedostižnih deset bodova prednosti nad Švedskom. Belgija je time opravdala ulogu favorita u grupi F ispred Švedske, Austrije i autsajdera Azerbejdžana i Estonije. Belgija je na prvom mestu na tabeli, sa 17 bodova, jednim više od Austrije koja je takođe obezbedila plasman. Da bi obezbedili prvo mesto u grupi, "crveni đavoli" treba da u poslednjem kolu pobede Azerbejdžan, pošto je malo verovatno da Austrija sutra neće pobediti Estoniju.

Belgija je posle neuspeha na Mundijalu u Kataru smenila selektora, a Domeniko Tedesko se u prvih osam utakmica na novom poslu pokazao kao idealna zamena za Roberta Martineza - ostvario je šest pobeda i "jedan i po remi". Bod su u kvalifikacijama izvukle Austrija i Švedska u Briselu. Obe utakmice upisane su rezultatom 1:1, iako ona protiv "vikinga" nažalost nije završena zbog bezumnog terorističkog napada na navijače gostujuće ekipe.

"Crveni đavoli" su postigli bar po jedan gol na svakoj od tih utakmica, a najefikasniji je bio Romelu Lukaku koji je u kvalifikacijama postigao čak 10 golova na sedam utakmica.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!