PRVI EURO BEZ ŠVEDSKE U TRI DECENIJE: Azerbejdžan se još nada baražu

O. M.

16. 11. 2023. u 11:08

AZERBEJDžAN dočekuje Švedsku u prvoj utakmici devetog kola kvalifikacija za Euro 2024 u Nemačkoj.

ПРВИ ЕУРО БЕЗ ШВЕДСКЕ У ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Азербејџан се још нада баражу

FOTO: AP

Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Tofik Bahramov" u Bakuu. 

Obe reprezentacije su izgubile šanse da se direktno plasiraju u Nemačku, pošto su prva dva mesta u ovoj grupi već rezervisana za Belgiju i Austriju, ali Azeri se još nadaju da će dobiti mesto u baražu, dok Šveđani nemaju ni tu opciju otvorenu.

Azerbejdžan je četvrti na tabeli sa četiri boda, jedno mesto ispod Švedske koja ima sedam. Ali Šveđani su slabo odigrlai Ligu nacija, ispali su iz B divizijeu grupi sa Srbijom, Norveškom i Slovenijom, dok je Azerbejdžan osvojio drugo mesto u svojoj grupi Divizije C.

Problem za Azerbejdžan pred ovu utakmicu je što nemaju pobedu kod kuće u poslednjih 11 utakmica kvalifikacija za evropska ili svetska prvenstva. Takođe, njihov skor sa Švedskom je poražavajući jer su u tri međusobna susreta primili devet a nisu postigli nijedan gol i nikada nisu osvojili ni bod.

Šveđani su pobedili sa 1:0 u jedinom susretu odigranom u Bakuu. Sve to ih čini blagim favoritima u ovom susretu, aloi šta im to vredi kada će predstoeći EURO biti prvi od 1996. godine na kome neće učestvovati.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!