LUKA JOVIĆ PIOLIJEV DŽOKER: Sve je otvoreno u "grupi smrti"

O. M.

13. 12. 2023. u 13:15 >> 13:15

NjUKASL će dočekati Milan u poslednjem kolu takozvane "F" grupe Lige šampiona, koja je do sada opravdala epitet "grupe smrti".

ЛУКА ЈОВИЋ ПИОЛИЈЕВ ЏОКЕР: Све је отворено у групи смрти

FOTO: AP

Utakmica na "Sent Džejmsis parku" (početak u 21 čas) pobedniku može da donese plasman u osminu finala Lige šampiona. Njukaslu je za prolaz pored pobede ovde potrebno i da Pariz Sen Žermen ne pobedi Borusiju u Dortmundu, a Milanu treba poraz "svetaca" uz njihov trijumf večeras.

U slučaju remija ovde, PSŽ ide u osminu finala, a u Ligu Evrope će Njukasl jer ima bolju gol-razliku od Milana.

Njukasl je na fenomenalan način počeo takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona, remijem bez golova sa Milanom i ubedljivim trijumfom nad PSŽ-om u Engleskoj. Ipak, dva uzastopna poraza od Dortmunda dovela su ih u tešku poziciju pa im sada ni pobeda ne garantuje prolaz u osminu finala.

Da su u prošlom kolu savladali Pariz Sen Žermen, danas bi sami odlučivali o svojoj sudbini. Dobro su počeli jer su poveli u 24. minutu golom Aleksandra Isaka, da bi PSŽ izjednačio u osmom minutu nadoknade pogotkom iz penala koji je izazvao dosta polemike narednih dana. Ovaj remi bacio je "svrake" na treće mesto, a ako žele da prođu u narednu fazu Lige šampiona, moraju da savladaju italijanskog predstavnika, uz nadu da PSŽ neće slaviti u Dortmundu.

Šansa Milana je pad forme Njukasla, što se vidi iz dva vezana poraza u Premijer ligi, ali nisu porazi samo po sebi pokazatelj toga, nego to što su "svrake" u te dve utakmice primile čak sedam golova, tri od Evertona i četiri od Totenhema.

Ipak, za razliku od Njukasla, Milan nema mnogo prostora za kalkulaciju, s obzirom na to da im samo trijumf garantuje nastavak evropske avanture, a da li će proleće dočekati u osmini finala Lige šampiona ili u šesnaestini finala Lige Evrope ne zavisi od njih, nego od rezultata utakmice u Dortmundu. 

Milan u poslednje vreme igra promenljivo u Seriji A, uglavnom zbog povreda i suspenzija nekih ključnih igrača i prava je misterija kako će tim trenera Piolija izgledati u sredu uveče na Sent Džejmsis parku. Srpski internacionalac Luka Jović je iskoristio odsustvo Olivije Žirua zbog suspenzije pa je u utakmici protiv Frozinonea postigao gol i asistenciju, ali se posle isticanja kazne francuskog napadača vratio na klupu protiv Atalante.

Pioli je uveo Jovića pri rezultatu 2:1 za "boginju provincije", a Srbin je posle samo osam minuta na terenu izjednačio. Ipak, Atalanta je u petom minutu nadoknade stigla do pobede nakon što je minut pre toga isključen Davide Kalabrija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za