LIVERPULOV IZLET U BELGIJU: Rojal union nema šta da izgubi protiv "redsa"

O. M.

14. 12. 2023. u 09:10

LIVERPUL gostuje ekipi Rojal union Sen Žiloa u poslednjem, šestom kolu Lige Evrope.

ЛИВЕРПУЛОВ ИЗЛЕТ У БЕЛГИЈУ: Ројал унион нема шта да изгуби против редса

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra na stadionu "Konstant van der Stok" u Briselu od 18 časova i 45 minuta.

Liverpul je prvi na tabeli sa 12 bodova i obezbedio je plasman u osminu finala Lige Evrope, dok je Rojal union na trećem mestu sa pet bodova, a takmičenje može da završi od drugog do četvrtog mesta. Domaćina trenutna pozicija vodi u šesnaestinu finala Lige konferencija. 

Ako pobede danas sa bar dva gola razlike, a Tuluz izgubi od LASK-a, takmičenje će nastaviti u šesnaestini finala Lige Evrope. Ako Tuluz osvoji bar bod protiv Austrijanaca, Belgijancima treba bar bod da ostanu na trećem mestu, dok bi u slučaju poraza, Rojal union ostao i bez selidbe u Ligu konferencija jer bi takmičenje završio na četvrtom mestu.

Rojal union ima samo jednu pobedu u pet utakmica, 2:1 kod kuće protiv LASK-a koji im se revanširao sa kamatom u revanšu 3:0. Pored dva remija protiv Tuluza, imaju još jedan poraz, od Liverpula na Enfildu  i to ih je dovelo na treće mesto, sa tri boda manje od francuskog osvajača kupa.

Belgijanci su u prošlom kolu imali priliku da se bodovno izjednače sa Tuluzom, ali su odigrali 0:0 u Francuskoj. Iako su bili nešto bliži pobedi, domaćin se dobro branio i uspeo da ostane neporažen u verovatno najdosadnijoj utakmici sezone u Ligi Evrope.

Rojal union je nakon tog remija vezao tri pobede na domaćoj sceni, jednu u Kupu gde su u osmini finala eliminisali Beveren i dve u prvenstvu kojima su se učvrstili na prvom mestu na tabeli belgijske Pro lige.

Dok su na domaćoj sceni dominaciju ostvarili najviše zahvaljujući efikasnom napadu (40 golova na 17 utakmica), u Ligi Evrope se muče da dođu do protivničkog gola i postigli su samo tri gola na dosadašnjih pet utakmica.

Liverpul je jedini poraz u dosadašnjem delu Lige Evrope doživeo od Tuluza sa 3:2 u meču punom uzbuđenja. Iako je engleski tim bio bolji na terenu, uspešnije kontrolisao loptu, Tuluz je do 74. minuta vodio 2:0. Tada je Francuz Kasares postigao autogol. Do kraja meča oba tima su dodala još jedan gol i bodovi su pripali Tuluzu.

Uz to, Liverpul je pobedio LASK sa 4:0. U prvom meču protiv Tuluza Liverpul je ubedljivo pobedio sa 5:1.

Posle poraza od Tuluza redsi su ostvarili pet pobeda i jedan remi, u Premijer ligi protiv šampiona Engleske i Evrope Mančester sitija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)