TOTENHEM SE VRATIO NA POBEDNIČKU STAZU: ''Pevci'' bi da iskoriste slabu formu dvostrukog prvaka Evrope

V.M.

15. 12. 2023. u 17:07 >> 17:07

U prvoj utakmici 17. kola Premijer lige fudbaleri Notingem foresta će ugostiti Totenhem na ''Siti graundu'' (21.00).

ТОТЕНХЕМ СЕ ВРАТИО НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ: Певци би да искористе слабу форму двоструког првака Европе

FOTO: Tanjug/AP

Gosti su na startu sezone izgledali kao najprijatnije iznenađenje Premijer lige, igrali su najlepši fudbal i bili su prvi na tabeli, ali nakon par suspenzija i povreda ključnih igrača opali su u formi i vezali pet mečeva bez trijumfa.

Na svakom od tih susreta bi poveli, ali su čak u četiri navrata gubili, dok su jedini bod osvojili protiv Sitija (3:3), ipak, toj seriji je došao kraj proteklog vikenda.

Totenhem je ugostio Njukasl u nedelju, dominirao je tokom čitavog meča i na kraju je zasluženo slavio sa 4:1. Povratak Pape Matar Sara i Rišarlisona je značajno podigao nivo igre ''pevaca'' koji su pružili jednu od najboljih partija u sezoni.

Brazilac se upisao u listu strelaca dva puta, a uz njega su to učili Udogi i kapiten Son koji je podelio i dve asistencije.

Tim trijumfom Sparsi su se vratili u konkurenciju za mesto koje vodi u Ligu šampiona, trenutno su peti na tabeli ali zaostaju samo tri boda za četvrtoplasiranim Sitijem, odnosno sedam za vodećim Liverpulom što dovoljno govori o gužvi u vrhu Premijer lige.

Ono što Totenhemu daje dodatni vetar u leđa je činjenica da su jedna od najboljih gostujućih ekipa u ligi, na osam utakmica na strani su doživeli samo jedan poraz i sakupili su 15 bodova.

Ipak, tradicija nije na strani čete Angelosa Postekoglua koja istorijski dosta slabo igra utakmice petkom uveče i ostvarila je samo tri pobede na poslednjih 12 premijerligaških utakmica u tom terminu.

Sa druge strane, Notingem je takođe prekinuo post i nakon četiri vezana poraza osvojio je bitan bod u remiju sa Vulverhemptonom. Mogao je i do čitavog plena jer je brzo poveo preko Tofola, ali Kunja je postavio konačnih 1:1.

Na taj način, Forest je uspeo da se dodatno odvoji od zone ispadanja i sada ima pet poena prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Tim remijem pritisak je i ''skinut'' sa trenera Sajmona Kupera o čijem se završetku mandata na klupi dvostrukog prvaka sve više pisalo u poslednje vreme po britanskim medijima, ali sada svi ističu da će mu uprava dati još malo vremena da pokuša da prodrma ekipu.

Povratak na ''Siti graund'' sigurno raduje velškog stručnjaka, jer su njegovi puleni osvojili čak devet od svojih 14 bodova na njemu.

Što se tiče izostanaka, sigurno su u lošijoj situaciji gosti koji će biti bez Van de Vena, Bentankura, Solomona, Dajera, Perišića i Medisona, dok je domaćin lišen usluga dva prvotimca, Avonjija i Orijea.

Prošle sezone ovi timovi su odigrali tri duela, Totenhem je slavio u oba navrata u Premijer ligi (2:0, 3:1), ali Notingem je bio bolji u EFL kupu (2:0).

Forest ima jednu od najgorih odbrana u ligi sa 28 primljenih pogodaka i verujemo da će silovit napad Totenhema (33 postignuta gola) biti pretežak zadatak za njih.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!