''LJUBIČASTI'' IGRAJU LOŠE U PRVENSTVU, ALI DOBRO U EVROPI: Gosti su postigli samo dva gola na poslednjih pet utakmica

V.M.

14. 12. 2023. u 10:30

U poslednjoj utakmici grupne faze Lige Evrope LASK iz Linca će ugostiti Tuluz (18.45).

ЉУБИЧАСТИ ИГРАЈУ ЛОШЕ У ПРВЕНСТВУ, АЛИ ДОБРО У ЕВРОПИ: Гости су постигли само два гола на последњих пет утакмица

Foto: Profimedia

Pošto su izgubili četiri od svojih pet mečeva u dosadašnjem toku takmičenja, domaćini su izgubili svaku šansu da se bore za plasman u nokaut fazu takmičenja.

Ipak, iako su poslednji na tabeli grupe ''E'' sa tri osvojena boda, imaju šansu za proleće u Evropi jer zaostaju dva boda za trećeplasiranim Rojal unionom koji gostuje Liverpulu, tako da bi pobede LASK-a i redsa pogurale austrijskog predstavnika u šesnaestinu finala Lige konferencija.

LASK je za vikend ostvario rutinsku pobedu nad Luštenauom za vikend (3:1), a samopouzdanje da večeras mogu do trijumfa daje im činjenica da su ove sezone pred svojim navijačima na 11 utakmica slavili čak osam puta uz dva remija i samo jedan poraz.

Sa druge strane, Tuluz igra veoma dobro u Ligi Evrope. Zauzima drugo mesto u grupi sa osam osvojenih bodova, što je tri više od Rojal uniona, tako da se nalazi nadomak plasmana u šesnaestinu finala takmičenja.

Prvoplasiran Liverpul im beži četiri boda, tako da ga ne mogu sustići, ali ''ljubičasti'' će se osloniti na redse da ih poguraju ka nokaut fazi i sve što im treba je da Klopova četa ne izgubi od Rojal uniona.

Plasman u narednu rundu osigurao bi im i remi ili trijumf na večerašnjem duelu, ali gosti se nalaze u veoma lošoj formi. Nisu slavili na poslednjih pet duela u svim takmičenjima i postigli su samo dva gola na tim mečevima.

Dovoljno o slabim nastupima Tuluza govori to da su za vikend poraženi od Liona sa 3:0 i da zauzimaju 15. mesto na tabeli Lige 1.

Na duelu večerašnjih rivala u drugom kolu francuski predstavnik je slavio sa 1:0.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)