SRPSKI DERBI U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Mitrović i Milinković Savić kombinovano postigli četiri gola na poslednjoj utakmici

V.M.

29. 12. 2023. u 12:24 >> 12:24

SRBI će biti u glavnim ulogama na ''Princ Faisal bin Fahd stadionu'' gde će u malom gradskom derbiju 19. kola Profesional lige Al Feiha dočekati prvoplasirani Al Hilal (16.00).

СРПСКИ ДЕРБИ У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ: Митровић и Милинковић Савић комбиновано постигли четири гола на последњој утакмици

Screenshot / AlHilal

Oba današnja rivala u svojim redovima imaju po dva Srbina, tako da se ovo može nazvati malim srpskim derbijem. Kod domaćina je to golman Vladimir Stojković, kao i šef struke Vuk Rašović, dok dres ''plavog talasa'' nose Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić.

Dosta uspešnije ide aktuelnim reprezentativcima čija je ekipa za klasu jača od svih ostalih u ligi, što se i da videti na terenu, tako da ne čudi što su neporaženi u dosadašnjem toku prvenstva i zauzimaju prvo mesto na tabeli sa sedam poena prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Al Nasr.

Glavni razlog za sjajne rezultate Al Hilala je Aleksandar Mitrović koji igra kao u transu od kada je letos došao u Saudijsku Arabiju. Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije ne prestaje da trese mreže i na 25 utakmica je postigao 24 pogotka uz pet podeljenih asistencija.

Iako je ponovo bio precizan u prošloj utakmici protiv Abe, glavnu ulogu je prezeo drugi uzdanik Dragana Stojkovića Piksija Sergej Milinković Savić koji je u pobedi od 7:0 postigao prvi het-trik u karijeri.

Bivši igrac Lacija je i ranije pružao dobre partije, pogotovo u oktobru kada je proglašen za igrača meseca u Profesional ligi, ali ovo mu je sigurno bila najbolja utakmica od kada je pojačao azijskog velikana.

Pored Sergeja i Mitrovića, brojna zvučna imena igraju za goste poput Rubena Neveša, Kulibalija, Malkoma... a sa klupe ih predvodi čuveni portugalski stručnjak Žorž Žezus koji je sjajno ukomponovao ekipu kojoj je pobeda nad Abom bila 19. u nizu u svim takmičenjima.

Težak zadatak da zaustavi svog razigranog gradskog rivala imaće Al Feiha koja se nalazi u kontraritmu. Nakon solidnog otvaranja prvenstva zapala je u krizu i doživela je četiri uzastopna poraza zbog kojih je pala na 11. mesto na tabeli.

U poslednjem kolu domaćin je poražen od Al Halidža sa 3:0 i to je bio drugi uzastopni meč na kojem nije zatresao mrežu, jer je pre toga bolji od njega bio Al Ahli (0:4).

Veliki su autsajderi i teško da će danas moći do boda, ali Vladimir Stojković je kroz svoju karijeru pokazao da ume da ''spusti roletnu'' kada je najteže i on će biti najveća uzdanica Vuka Rašovića u ovom malom gradskom derbiju.

Al Hilal je postigao čak 57 pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja i verujemo da će njegova navala biti pretežak zadatak za domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!