TOTENHEM JE U VELIKOM PROBLEMU: Povrede i internacionalni turniri uništavaju sezonu ''pevaca''

V.M.

31. 12. 2023. u 14:04 >> 14:04

U poslednjoj utakmici pre nego što ostane bez još prvotimaca zbog reprezentativnih obaveza Totenhem će ugostiti najrazigraniju ekipu u Premijer ligi, Bornmut (15:00).

ТОТЕНХЕМ ЈЕ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Повреде и интернационални турнири уништавају сезону певаца

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je podigao formu i vezao tri uzastopne pobede, Totenhem je ostao bez zamenika kapitena Romera, tako da je na ''Ameks'' izašao u formaciji sa četiri beka što je Brajton u potpunosti iskoristio i ubedljivo slavio.

U jednom trenutnku ''galebovi'' su vodili sa 4:0, ali ''pevci'' su uspeli da ublaže poraz sa golovima Veliza i Dejvisa, mada vredi napomenuti da je pet minuta pre kraja Hojbjerg pogodio stativu koja je spasla Brajton koji je izgledao kao uzdrmani bokser u završnici meča.

Generalno gledano, domaćini imaju dosta dobru sezonu, peti su na tabeli i nalaze se nadomak mesta koja vode u Ligu šampiona, ali najteži period tek predstoji za njih.

Naime, Angelos Posekoglu već zbog povreda ne može da računa na Romera, Van de Vena, Bentankura i Medisona koji su svi jako bitni šrafovi u ekipi, a pored njih zbog Afričkog i Azijskog kupa nacija, Totenhem će u januaru i početkom februara biti bez Sara, Bisume i Sona, što faktički znači da će biti bez sedam prvotimaca u tom periodu.

Iz tog razloga, ovo je jako bitan meč za ekipu iz prestonice koja uvek ima veliku podršku svojih navijača i trenutno se nalazi u seriji od dva vezana trijumfa kod kuće (Njukasl, Everton).

Rival će im biti Bornmut koji igra fantastično u poslednje vreme i na minulih osam utakmica je ostvario šest pobeda uz remi sa Vilom i prekinut meč sa Lutonom.

Zanimljivo je to da je Andoni Iraola bio blizu otkaza pre meča sa Barnlijem krajem oktobra kada su ''trešnjince'' ostvarile bitnu pobedu i uhvatile zalet.

Iraola je došao sa epitetom perspektivnog stručnjaka u Englesku i pokazuje da rezultati koje je beležio sa Rajo Valjekanom nisu bili slučajni, već da poseduje zavidno znanje i sposobnost da bude menadžer na Ostrvu.

Bornmut je sada 12. na tabeli, daleko od zone ispadanja i konkuriše za plasman u gornji dom tabele Premijer lige.

Današnji rivali su ukrstili koplja u trećem kolu i tada je Totenhem slavio na ''Vitalitiju'' sa 2:0 golovima Medisona i Kuluševskog koji će danas propustiti meč zbog suspenzije.

Na poslednjih deset utakmica pevaca dolazila je igra gol-gol, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj jer oslabljena odbrana neće moći da izdrži nalete Bornmut, dok će se navala prevođena Sonom i probuđenim Ričarlisonom pobrinuti barem za jedan, ako ne i više pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+||1+ (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!