TOTENHEM IZAŠAO IZ KRIZE: "Galebovi" još traže formu sa početka sezone

O. M.

28. 12. 2023. u 08:56 >> 08:56

BRAJTON dočekuje ekipu Totenhema u 19. kolu engleske Premijer lige. Utakmica se igra na stadionu "Falmer" od 20 časova i 30 minuta.

ТОТЕНХЕМ ИЗАШАО ИЗ КРИЗЕ: Галебови још траже форму са почетка сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Brajton se muči ove sezone. Na lošije rezultate "galebova" u odnosu na prošlu sezonu utiču povrede, ali i igranje na više frontova.

Svoju grupu Lige Evrope završili su kao pobednici i otišli u osminu finala iako se posle prva dva kola nije činilo da će tako biti jer su osvojili samo bod, ali u naredne četiri utakmice ostvarili su isto toliko pobeda i izborili evropsko proleće sa dužom pauzom.

S druge strane, u Premijer ligi su dobro počeli, a onda je usledio pad igre i rezultata. Ostvarili su samo dve pobede u poslednjih 12 kola, dok su u prvih šest pobedili pet puta.

To ih je dovelo na devetu poziciju na tabeli Premijer lige sa 27 bodova. Dobra zaliha sa starta prvenstva održala ih je u konkurenciji za visok plasman pošto zaostaju samo tri boda za Vest Hemom koji je na šestom mestu.

Bez obzira na to da li pobeđuju ili gube, izabranici Roberta de Zerbija su vrlo atraktivni za gledanje. Kad oni igraju golovi na obe strane terena su zagarantovani, jer samo jednom u ovoj sezoni nisu odigrali "oba tima daju gol". Bilo je to pre 11 dana kada su izgubili od Arsenala sa 2:0. U Ligi Evrope su dali gol na svih šest utakmica.

Zanimljivo je da će ovo biti treća uzastopna utakmica koju Brajton igra sa ekipama iz Londona (Arsenal, Kristal palas), a već u narednom kolu igraće protiv četvrte, gostovaće Vest Hemu, jedinoj ekipi koja je ove sezone u Premijer ligi uspela da odnese ceo plen sa "Falmera".

Totenhem se vratio u formu posle jednomesečne krize tokom koje je doživeo četiri poraza i jednom odigrao nerešeno. Sa tri uzastopne pobede "petlovi" su se vratili na mesto koje vodi u Ligu šampiona, a za liderom Liverpulom zaostaju sada dostižnih šest bodova, uz utakmicu manje.

Menadžer Ange Postekoglu ima dosta problema sa povredama i kratkom rotacijom, ali uspeva da održi ekipu u vrhu. Bitno je da u naredne dve utakmice održi ritam iz prethodne tri, a posle Brajtona protivnik je Bornmut, jer se u januaru u tim vraća nekoliko prvotimaca - Džejms Medison, Miki van de Ven, Manor Salomon, Rodrigo Bentankur, Iv Bisuma...

Totenhem je jedini tim u ligi koji je postigao gol u svakoj utakmici ove sezone. Više golova od njih postigli su samo Mančester siti i Aston Vila.

Jedini poraz u gostima ove sezone Totenhem je doživeo od Vulverhamptona gde je vodio sa 1:0 do 91. minuta, a onda u nadoknadi vremena primio dva gola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)