"BOGINJA PROVINCIJE" OSLABLJENA ZBOG AFRIČKOG KUPA NACIJA: Trener Sasuola pod pritiskom da napravi rezultat

O. M.

03. 01. 2024. u 09:47

ATALANTA dočekuje Sasuolo u utakmici osmine finala Kupa Italije. Susret je zakazan za 18 časova na stadionu "Atleti azuri d Italija" u Bergamu.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ ОСЛАБЉЕНА ЗБОГ АФРИЧКОГ КУПА НАЦИЈА: Тренер Сасуола под притиском да направи резултат

Foto: Profimedia

Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu sa Milanom ili Kaljarijem.

"Boginja provincije" bila je slobodna u dosadašnjem delu takmičenja, kao učesnik evropskih kupova, dok je Sasuolo u prethodne dve runde eliminisao Speciju (1:0) i Kozencu (5:2). Obe utakmice "neroverdi" su igrali kao domaćini, a i oni su bili slobodni u prvoj rundi najmasovnijeg italijanskog klupskog takmičenja.

Atalanta je 2023. godinu završila pobedom protiv Lečea i sada će pokušati da nastavi niz dobrih rezultata i u novoj godini na početku svoje kampanje za Kup Italije. Uprkos dobrim rezultatima sa Atalantom u ovom takmičenju (dva finala u poslednjih pet godina), iskusni 65-godišnji trener Đanpjero Gasperini tek treba da osvoji trofej. 

Posle poraza od Bolonje, Atalanta se vratila pobedom protiv Lečea, a Ademola Lukman, koji je nedavno promenio tabor, odnosno dres reprezentacije Engleske zamenio onim Nigerije, bio je strelac jedinog gola. On i asistent za taj gol Đanluka Skamaka su inače ključni Gasperinijevi aduti jer su učestvovali u 17 od 29 golova Atalante u Seriji A ove sezone. 

Atalanta igra vrlo sigurno kod kuće ove sezone, izgubili su samo dve utakmice, obe sa 2:1, protiv šampiona Napolija i lidera Intera.

S obzirom na to da "boginju" u nedelju očekuje važan prvenstveni duel sa Romom, može se očekivati da Gasperini odmori neke od ključnih igrača za taj duel. Ademola Lukman svakako neće biti u konkurenciji jer se već priključio "superorlovima" koje od 13. januara očekuje Afrički kup nacija. Njega bi mogao da zameni Luis Murijel, dok će meč verovatno propustiti i Skamaka umesto koga šansu vreba mladi napadač Milana na kaljenju u Atalanti, Belgijanac Šarl de Ketelare.

Biće verovatno i promene na golu gde će šansu umesto Marka Karnesekija dobiti iskusni Argentinac Huan Muso.

Sasuolo u ovaj meč ulazi posle minimalnog ali više nego zasluženog poraza od Milana. Bila je to peta utakmica "neroverda" bez pobede. Poslednji put pobedili su krajem novembra, teškom mukom sa 4:3 ekipu Empolija, a pre toga radovali su se još samo protiv dve vodeće ekipe u Ligi, Intera i Juventusa.

Speciju su prošli posle boljeg izvođenja penala, a Kozencu posle produžetaka.

Srpski internacionalac Uroš Račić i dalje je povređen i na njega trener Alesio Dionizi neće moći da računa, kao i na još nekoliko igrača, dok će najvažnijeg šrafa Domenika Berardija verovatno odmarati za nedeljni prvenstveni okršaj sa Fiorentinom.

Mladi stručnjak je pod pritiskom posle niza loših rezultata i sigurno mu je važnije da ekipa istraje u borbi za opstanak nego da se troši u takmičenju koje nije prioritet.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,77) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)