''ŽUTA PODMORNICA'' VOLI UTAKMICE KOJIM OTVARA NOVU KALENDARSKU GODINU: Može li do vrednih bodova na ''Mestalji''?

V.M.

02. 01. 2024. u 08:53

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa La lige odigraće Valensija i Viljareal koji ukrštaju koplja na ''Mestalji'' od 21:30.

ЖУТА ПОДМОРНИЦА ВОЛИ УТАКМИЦЕ КОЈИМ ОТВАРА НОВУ КАЛЕНДАРСКУ ГОДИНУ: Може ли до вредних бодова на Местаљи?

Foto Profimedia

Oba tima su 2023. godinu završila pobedama, tako da u dobroj atmosferi dočekuju prvi susret u 2024. Domaćin je bio bolji od Rajo Valjekana sa 1:0, dok je Viljareal nadjačao Seltu u goleadi rezultatom 3:2.

Valensija je igrala promenljivo u prvom delu sezone, a konstantnost je bila najveći problem za ''slepe miševe'' koji su trenutno deseti na tabeli sa 23 osvojena boda.

Najbolje o tome svedoči da nijednom nisu uspeli da ostvare dva vezana trijumfa, a danas će pokušati da prekinu post i učine to pred svojim navijačima nakon pomenute pobede protiv Raja u gostima.

Ono što im daje samopoudanje da mogu do tri boda su dobre igre na ''Mestalji'' u poslednje vreme. Neporaženi su na minula četiri meča pred svojim navijačima u kojima su ostvarili po dve pobede i remija, a takođe vredi napomenuti da su ove sezone na osam utakmica kod kuće primili samo četiri gola.

Sa druge strane, Viljareal takođe igra promenljivo tokom čitavog dela La lige i zauzima 13. mesto na tabeli. 

Imao je poprilično turbulentan prvi deo sezone, čak tri trenera su ga predvodila kraj aut linije, ali deluje da su konačno našli ''svog čoveka'' u Marselinju koji ih je donekle konsolidovao.

Glavna odlika ''žute podmornice'' je otvoren, napadački fudbal koji forsira brazilski stručnjak. Uvek igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka, a o tome najbolje svedoči podatak da je na 15 od njenih 18 prvenstvenih mečeva dolazila igra gol-gol.

Takođe, vredi napomenuti da Viljareal veoma dobro igra utakmice kojima otvara kalendarsku godinu i u tom slučaju je slavio na poslednje četiri ligaške utakmice.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez kapitena Gaje, Koreje i Dijakabija, dok će u redovima gosta meč propustiti Moreno, Gabija, Fojt, Kokelan, Pino, Baena, Komeasano i Denis Suarez.

Poslednji put kada su se ovi timovi sastali bilo je na ''Mestalji'' početkom maja i tada je viđena podela bodova (1:1), a mi verujemo da će to i večeras biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)