TOTENHEM 16 GODINA ČEKA NA TROFEJ: FA kup mu je najbolja šansa da prekine taj post!

V.M.

05. 01. 2024. u 11:54 >> 11:54

FUDBALERI Totenhema će večeras odigrati svoj prvi meč u ovosezonskom izdanju FA kupa kada dočekaju Barnli u okviru trećeg kola najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu (21.00).

ТОТЕНХЕМ 16 ГОДИНА ЧЕКА НА ТРОФЕЈ: ФА куп му је најбоља шанса да прекине тај пост!

Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Iako mu tokom većeg dela sezone konstantno fali nekoliko prvotimaca, Totenhem igra veoma dobar fudbal i 2024. godinu je dočekao kao peti na tabeli sa šest bodova zaostatka u odnosu na vodeći Liverpul.

Pevci su nakon teškog perioda u novembru, kada su osvojili samo jedan bod na četiri utakmice, ponovo uhvatili zalet i 2023. su završili pobedom nad Bornmutom od 3:1 koja im je bila četvrta u prethodnih pet utakmica.

Ipak, i ona je došla sa određenom cenom po domaćina zbog povrede Pape Matar Sara koji će se na tribinama pridružiti Medisonu, Romeru, Bisumi i verovatno Mikiju van de Venu koji je počeo da trenira, ali je Postekoglu izjavio da neće žuriti sa njegovim povratkom na teren.

Težak period tek predstoji za Totenhem koji će ostati bez svog kapitena i najboljeg igrača ove sezone, Sona. Sjajno krilo ima reprezentativne obaveze i predvodiće Južnu Koreju na predstojećem Azijskom kupu nacija.

I pored svega toga menadžer Angelos Postekoglu koji je preporodio klub od kada ga je letos preuzeo ne gubi entuzijazam, najavio na nastavak borbe na svim frontovima i često je proteklih nedelja isticao kako je ovo odlična prilika za igrače koji ne igraju toliko da se dokažu.

Najbolji primer za to je Lo Selso koji na startu sezone nije ni igrao, a sada je jedan od bitnijih igrača, što je i pokazao protiv Bornmuta sa dve asistencije.

Postekoglua takođe raduje forma Ričarlisona koji igra sjajno nakon operacije koju je odradio za vreme poslednje reprezentative pauze nakon dužeg odlaganja. Brazilac je uhvatio zalet od tada i na minulih pet utakmica je postigao isto toliko golova.

Totenhem je svoj poslednji trofej osvojio davne 2008. godine kada je u finalu Liga kupa bio bolji od Čelsija, a navijači misle da je upravo popularni Big Endž taj koji će im ga doneti i nadaju se da će to biti već ove godine.

Rival će im biti ekipa koju su već rutinski savladali ove sezone, Barnli. Sastali su se u četvrtom kolu Premijer lige i uprkos ranom vođstvu klaretsa, pevci su preuzeli inicijativu u nastavku duela i poprilično ubedljivo slavili sa 5:2.

Gosti su se ove sezone vratili u elitu, ali ne deluje da će se dugo zadržati u njoj jer je trenutno pretposlednji na tabeli sa samo 11 osvojenih bodova, pet manje od Evertona koji je prvi tim iznad crte.

U svom poslednjem meču Barnli je nesrećno poražen protiv Vile, gubio je sa 2:1 i imao igrača manje, ali je uspeo da se vrati u meč preko Forstera. Ipak, to nije bilo dovoljno jer je u završnici meča nakon gluposti defanzivaca skrivljen jedanaesterac koji je Daglas Luiz pretvorio u pogodak.

Večerašnji rivali konstantno igraju goleade tokom čitave sezone i verujemo da će se taj trend nastaviti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)