NEMA SALAHA, NEMA PROBLEMA: Liverpul pravi veliki korak ka finalu svog omiljenog takmičenja

V.M.

10. 01. 2024. u 08:56

U prvoj utakmici drugog polufinala engleskog Liga kupa, Liverpul će na ''Enfildu'' dočekati Fulam (21:00).

НЕМА САЛАХА, НЕМА ПРОБЛЕМА: Ливерпул прави велики корак ка финалу свог омиљеног такмичења

FOTO: Tanjug/AP

Klop je ponovo napravio ozbiljan tim koji melje sve pred sobom na terenu i nalazi se u borbi za četiri trofeja ove sezone. Priliku da napravi veliki korak ka prvom finalu imaće kada ugosti Fulam koji je već jednom pokazao da nije lak plen kada je gostovao na Enfildu pre nešto više od mesec dana.

Tada je viđen pravi premijerligaški klasik, rivali su se nekoliko puta smenjivali u prednosti, a na kraju je Liverpul slavio sa 4:3 pogotkom Trenta Aleksandera Arnolda u 88. minutu.

Nakon tog meča redsi su nastavili u istom ritmu, a dovoljno o tome govori da su trenutno prvi na tabeli Premijer lige, kao i da su osigurali igranje u osmini finala Lige Evrope.

Iako će biti bez najboljeg igrača Mohameda Salaha u narednih mesec dana zbog Afričkog kupa nacija, domaćini su pokazali da to ne bi trebao da bude veliki problem jer su pre nekoliko dana savladali Arsenal na ''Emirejtsu'' u trećoj rundi FA kupa sa 2:0.

To im je bila treća vezana pobeda, tako da sa velikim samopouzdanjem dočekuju večerašnji susret.

Što se tiče samog Liga kupa, on je Liverpulu tradicionalno omiljeno takmičenje. Ovo će mu biti 19. nastup u polufinalima iz kojih je izlazio kao pobednik čak 13 puta, a u rekordnih devet navrata je osvajao takmičenje.

Sa druge strane, Fulam se takođe nalazi u dobrom ritmu i slavio je na svoja poslednja dva duela. Prvo je bio bolji od Arsenala sa 2:1, a zatim i od Roterama u trećoj rundi FA kupa (1:0).

''Kolibarima'' je ovo prvi nastup u polufinalu Liga kupa, pa samim tim imaju priliku da po prvi put zaigraju u finalu, ali neće im biti lako jer moraju ostvariti dobar rezultat na neosvojivoj tvrđavi Enfildu kako bi imali šanse pred svojim navijačima u revanšu.

U dosadašnjem toku takmičenja su već slavili u Liverpulu kada su u četvrtfinalu bili bolji od Evertona posle boljeg izvođenja jedanesteraca.

Pre toga izbacili su Totenhem (posle penala), kao i dve ekipe iz Čempionšipa, Ipsvič (3:1), odnosno Norič (2:1).

Redsi su po imena možda imali teže protivnika na putu do finala, ali su ih sve pobeđivali bez ikakvih problema. Odiseju su započeli protiv Lestera (3:1), a zatim su pali Bornmut (2:1) i Vest hem (5:1).

Ako pogledamo izostanke, u većem problemu je Jirgen Klop koji ne može da računa na Trenta Aleksandera Arnolda, Salaha, Robertsona, Cimikasa, Matipa, Enda, Tijaga i Bajčetića.

Dosta je bolja situacija u redovima koji će biti bez Tima Rima i Adame Traorea.

Domaćin nije izgubio na poslednja 23 susreta pred svojim navijačima, a mi verujemo da će ga huk sa tribina ''Enfilda'' pogurati ka novom trijumfu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?