"LAVOVI TERANGE" RUŠE TRADICIJU: Samo tri reprezentacije su odbranile titulu šampiona Afrike

O. M.

15. 01. 2024. u 11:43

ŠAMPION Afrike Senegal kreće u odbranu titule. Od 15 časova na stadionu "Šarl Konan Bani" u Jamusukru sastaće se sa selekcijom Gambije u okviru prvog kola grupe C.

ЛАВОВИ ТЕРАНГЕ РУШЕ ТРАДИЦИЈУ: Само три репрезентације су одбраниле титулу шампиона Африке

FOTO: Tanjug/AP

"Lavovi Terange" imaju lagan posao na startu grupne faze, ali će u nastavku morati da izađu na kraj sa petostrukim šampionima Afrike kamerunom, kao i sa uvek neugodnom Gvinejom.

Pre dve godine kada su osvojili prvu titulu, Senegalci su imali spor start.  Grupu su prošli sa samo jednim postignutim golom, ali bez priljenog. I to im je bilo dovoljno za prvo mesto što ovaj put možda neće biti slučaj. Ali, 2019. godine su u grupi sve rivale pobedili sa dva ili više golova razlike ali su na kraju moral ida se zadovolje srebrenom medaljom, tako da to ništa ne znači.

Sve u svemu, Senegal je glavni favorit za titulu, ali se suočava i sa izazovom u vidu statistike da nijedna reprezentacije nije odbranila titulu još od Egipta 2010. godine, a to su osim "faraona" kojima je uspelo tri puta, postigli još saom Gana i Kamerun po jednom.

Senegal je vezao četiri utakmice bez primljenog gola, a u poslednjih 14 mečeva izgubili su samo prijateljski od Alžira (0:1).

Senegal nikada nije izgubio od Gambije, a poslednji put su se sastali u plej-ofu za odlazak na AFKON na kome se Senegal nije baš proslavio, osvojivši deveto mesto.

NAŠ PREDLOG: 1&NG (kvota 1,80)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa "Žao mi je!"

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a do njih nikako da dođe zbog brojnih zdravstvenih tegoba španskog tenisera. A onda, nova porcija drame, u Parizu...

25. 05. 2024. u 17:27

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)