"JORGANDŽIJE" SE OSVETILE REALU: Granada jednom nogom već u "Segundi"

O. M.

22. 01. 2024. u 17:27 >> 17:27

ATLETIKO iz Madrida gostuje Granadi u 21. kolu španske La lige.

ЈОРГАНЏИЈЕ СЕ ОСВЕТИЛЕ РЕАЛУ: Гранада једном ногом већ у Сегунди

Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Utakmica se igra na stadionu "Nuevo los Karmenes" od 21 čas. 

Domaćin u ovaj meč ulazi sa 19. pozicije i posle minimalnog poraza na gostovanju Betisu. Gosti su trenutno na petoj poziciji, sa 38 bodova, a u prethodnoj rundi izgubili su sa 4:3 od lidera Đirone. Bio je to uzbudljiv meč u kome su "jorgandžije" bez boda ostale u nadoknadi vremena.

Granada je ove sezone ostvarila samo dve pobede, i uz to pet puta odigrala bez pobednika. Tako je došla do 11 bodova i pretposlednje pozicije. Uprkos četiri uzastopna poraza Sevilje koja je prva iznad crte, Granada za njom zaostaje prilično ozbiljnih pet bodova i kako se iz ove perspektive čini, ekipa koju od kraja novembra vodi Urugvajac Aleksandar Medina jednom nogom je već u Segundi, odakle je došla tek ovog leta.

Promena trenera nije urodila plodom jer je urugvajski stručnjak uspeo da osvoji samo četiri boda na šest utakmica, pobedom nad Kadizom i nerešenim sa Atletik Bilbaom.

Eventualnu slamku spasa "Nasridi" bi mogli da traže u poboljšanju forme u gostima, pošto su van svog "Nuevo los Karmenesa" osvojili samo jedan bod.

Medina neće moći da računa na Raula Fernandeza zbog povrede, dok je Martin Hongla suspendovan. Dobra vest za Urugvajca je povratak Rikarda Sančeza nakon suspenzije.

Atletiko ulazi u meč posle pobede od 4:2 protiv Real Madrida u osmini finala Kupa kralja, čime su se osvetili gradskom rivalu za poraz od 5:3 u polufinalu Superkupa.

Nisu igrali u La ligi od već pomenutog poraza od Đirone i trenutno na kontu imaju 38 bodova iz 19 utakmica.

Pokušavaju da obezbede plasman u Ligu šampiona sledeće sezone, gde su ove još u igri, u osmini finala ih čeka dvomeč sa milanskim Interom.

Problem "jorgandžija" ove sezone je igranje van "Metropolitano" stadiona. Atletiko je ove sezone ostvario samo tri pobede na devet gostujućih utakmica. U prvom delu sezone je pobedio Granadu sa 3:1 kod kuće u avgustu, ali je izgubio sa 2:1 u poslednjem gostovanju na "Los Karmenesu" u okviru La lige u decembru 2021.

Toma Lemar i Sezar Aspilikueta su van terena zbog povreda, dok Reinildo Mandava neće igrati zbog nastupa za Mozambik na Afričkom kupu nacija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,69)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)