OVO JE NEKI DRUGI ATLETIKO: Seviljina poslednja šansa da spase sezonu

O. M.

25. 01. 2024. u 07:50

U jednom od derbija četvrtfinala španskog Kupa Kralja Atletiko Madrid dočekuje Sevilju

ОВО ЈЕ НЕКИ ДРУГИ АТЛЕТИКО: Севиљина последња шанса да спасе сезону

Foto Profimedia

Utakmica se igra na stadionu "Metropolitano" od 21 čas.

Atletiko Madrid je posle dvadeset odigranih mečeva na četvrtom mestu na tabeli španske La lige, sa 41 osvojenim bodom, čak 11 manje od prvoplasirane Đirone. Uz to, Atletik Bilbao ima isti broj bodova kao i tim iz Madrida, a ako žele da se plasiraju u Ligu šampiona sledeće godine moraju na minimum da svedu kikseve, kojih je u dosadašnjem delu sezone bilo i previše.

Za razliku od La lige, Atletiko Madrid igra fenomenalno u Evropi, što potvrđuje i činjenica da su kao prvi tim u Grupi E obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona, ostavivši iza sebe Lacio, Fejenord i Seltik.

Protivnik u nokaut fazi biće im italijanski Inter, a taj dvomeč na programu je u februaru. Domaćin najbolje šanse za osvajanje trofeja ove sezone vidi u Kupu Kralja i iz tog razloga očekujemo da Dijego Simeone u četvrtak na teren izvede najjači mogući tim, kao što je bio slučaj u osmini finala ovog takmičenja, kada su posle produžetaka eliminisali gradskog rivala Real Madrid.

Kao ni na nedavnoj prvenstvenoj utakmici protiv Granade, trener "jorgandžija" Dijego Simeone neće moći danas da računa na Tomu Lemara i Sezara Aspilikuetu zbog povreda, dok Reinildo Mandava neće igrati zbog nastupa za Mozambik na Afričkom kupu nacija.

Malo ko je verovao da će prošlogodišnji osvajač Lige Evrope posle jesenje polusezone biti u ovako teškoj situaciji. Gosti su posle dvadesetjednog meča na 17. mestu, sa samo bodom više od Kadiza koji se nalazi u zoni ispadanja. Uz to, Sevilja je u dosadašnjem delu šampionata primila čak 35 golova, što ih čini najslabijom odbranom u ligi.

Situaciju u klubu dodatno je zakomplikovala eliminacija iz Evrope. Sevilja je takmičenje u grupi B Lige šampiona završila na poslednjem mestu, iza Arsenala, PSV-a i Lensa, pa je ostala i bez plasmana u "svoju" Ligu Evrope.

Sevilji je tako kao poslednja prilika da spase sezonu ostao Kup Kralja, ali je Atletiko rival na kome ni najveći evroski klubovi i najjače ekipe ne mogu da se vade.

Naročito na "Metropolitanu" gde puleni Dijega Simeonea još ne znaju za poraz ove sezone. ZA razliku od reputacije koja prati Argentinca i ekipe koje vodi, ove sezone "jorgandžije igraju prilično agresivan fudbal sa dosta golova, a Sevilja je već pokkazala da je "sposobna" da od vodećih španskih ekipa primi veliki broj golova (Đirona u prošlom kolu 5:1). Ipak, ove ekipe se nisu tako davno sastale u Ligi a tada je, baš na "Metropolitanu", bilo "samo" 1:0 za "jorgandžije".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)