SPEKTAKL NA ''SANTIJAGO BERNABEU'': Real i Atletiko ukrštaju koplja četvrti put ove sezone!

V.M.

04. 02. 2024. u 08:20

Gledaćemo novi ''Madridski derbi'' između Reala i Atletika u okviru 23. kola La lige, a ako bude nalik onih prethodnim, večeras nas očekuje pravi spektakl na ''Santijago Bernabeu'' od 21:00.

СПЕКТАКЛ НА САНТИЈАГО БЕРНАБЕУ: Реал и Атлетико укрштају копља четврти пут ове сезоне!

FOTO: Tanjug/AP

Oba tima se nalaze u odličnom ritmu pred ovaj meč i trebali bi da gledamo veoma dobar meč u prestonici koji može odlučivati dosta o borbi za titulu koja se vodi u Španiji.

Trenutno je Real prvi sa bodom prednosti u odnosu na Đironu i odigrao je meč manje od nje, tako da večeras ima dobru priliku da se dodatno odvoji od najbližeg pratioca, ali večiti rival će uraditi sve da ga spreči u tome.

Šansu za prvo mesto vreba i Atletiko koji zaostaje deset bodova za gradskim rivalom i trijumfom bi mogao da se umeša u borbu za titulu.

Kao što smo napomenuli, obe ekipe se nalaze u zavidnim formama. Real je ostvario devet pobeda na posledinjh deset mečeva u svim takmičenjima, dok su ''jorgandžije'' slavile na poslednjih pet duela pred večerašnji ''Madrilenjo''.

Ono što je jako zanimljivo je činjenica da je četa Karla Ančelotija doživela samo dva poraza od starta sezone, a oba su joj naneli izabranici Čola Simeonea.

Prvo su to učinili u prvenstvu na ''Vanda Metropolitanu'' sa 3:1, dok su sredinom januara bili bolju u Kupu kralja posle produžetaka rezultatom 4:2.

Između tih mečeva uspeo je i Real da savlada gradskog rivala, a to je učinio između ovih duela kada je 10. januara u finalu Superkupa odigranog u Rijadu takođe posle produžetaka slavio sa 5:3.

Na osnovu ovih rezultata jasnom nam je da Real i Atletiko igraju veoma zanimljive međusobne duele i verujemo da će prirediti još jedan takav na 236. izdanju ''madridskog derbija''.

Što se tiče izostanaka, domaćini će standardno biti bez Kurtoe, Alabe i Militaa, a na tribinama će im se pridružiti i suspendovani Orelijen Čuameni koji je prikupio pet žutih kartona.

Sa druge strane, Simeone neće moći da računa na bitne šrafove u odbrani Hose Mariju Himeneza i Azpilikuetu, kao ni na manje bitne Lemara i Vitola.

Ono što najviše brine Čola je činjenica da je Morata presedeo meč preko nedelje sa Rajom (2:1) zbog povrede i pitanje je da li će mu najbolji strelac ekipe večeras biti na raspolaganju.

Na svakom derbiju ove sezone dolazila je igra gol-gol i ne vidimo razlog zašto to ponovo ne bi bio slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!