MOGU LI "LISICE" KONAČNO DA UBERU "TREŠNJE"?: Lester godinama nema pobedu protiv Bornmuta

O. M.

27. 02. 2024. u 10:26

U jednom od zanimljivijih duela osmine finala FA kupa Bornmut dočekuje Lester u utorak od 20.30 na stadionu "Vitaliti".

МОГУ ЛИ ЛИСИЦЕ КОНАЧНО ДА УБЕРУ ТРЕШЊЕ?: Лестер годинама нема победу против Борнмута

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk/NMC/Pool

Domaći su u prethodnom kolu deklasirali Svonsi sa 5:0, dok su gosti pobedili Birmingem sa 3:0. Prethodno, "trešnjice" su u trećoj rundi savladali KPR sa 3:2 u gostima, a Lester je istim rezultatom, takođe u gostima, nadigrao ekipu Milvola.

"Trešnjice" u ovaj meč ulaze nakon niza od pet mečeva bez pobede, uključujući poraz od 1:0 kod kuće od Mančester sitija u ligi prošle subote.

Uprkos tom porazu, ekipa Andonija Iraole pokazala je izvestan napredak u igri, ali nije uspela da iskoristi neke dobre prilike. Tako su ostali na 14. mestu na tabeli Premijer lige sa osam bodova iznad zone ispadanja.

Priliku za popravku bodovnog salda imaće u naredne tri nedelje kada se sastaju sa tri najslabije ekipe u ligi, Barnlijem, Šefild junajtedom i Luton taunom.

Trešnjice su pobedile u poslednje tri utakmice protiv Lestera, sve u Premijer ligi, uključujući trijumf od 2:1 kada su se poslednji put sastale na stadionu "Vitaliti", u oktobru 2022. godine.

U tim Bornmuta se vraća Filip Biling nakon suspenzije, ali Rajan Frederiks, Tajler Adams, Džejms Hil, Lojd Keli i Maks Arons neće biti dostupni za utakmicu zbog povreda.

Lester nije pobedio Bornmut od trijumfa sa 3:1 na "King Pauer" stadionu u avgustu 2019. godine, dok na stadionu "Vitaliti" nisu slavili od februara 2014. Zanimljivo je da će ovaj susret biti prvi u FA kupa između dva kluba.

Lester je ove sezone fokusiran na povratak u Premijerligu, ali kako je taj posao već gotovo završen, "lisice" mogu da se posvete i Kupu, gde su imali uspeha poslednjih godina., najviše u sezoni 2020/2021 kada su podigli pehar. Od tada su najdalje stigli do četvrtfinala, ali mogu da se pohvale učinkom od devet pobeda na deset poslednjih gostovanja u ovom takmičenju.

Ekipa Enca Mareske je trenutno na vrhu tabele Čempionšipa, sa 78 bodova, šest ispred drugoplasiranog Lidsa i trećeplasiranog Ipsviča. Lester je malo posustao u poslednje dve utakmice, izgubivši kod kuće od Midlzbroa 17. februara sa 2:1 pre nego što je u petak poražen od Lidsa sa 3:1.

Što se tiče izostanaka, Vilfred Ndidi je i dalje van terena zbog povrede noge, dok je Džejmi Vardi pod znakom pitanja sa problemom koji ga je sprečio da igra i protiv Lidsa.

Forma je na strani Lestera, ali ne treba zaboraviti da je Bornmut u višem razredu i da je domaćin, kao i da ima više uspeha u međusobnim susretima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&GG (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)