TEN HAG JE ''NAŠTELOVAO'' JUNAJTED: ''Crveni đavoli'' jure petu uzastopnu premijerligašku pobedu

V.M.

24. 02. 2024. u 11:10

U okviru 26. kola engleske Premijer lige razigrani Mančester junajted će na ''Olf trafordu'' ugostiti Fulam (16:00).

ТЕН ХАГ ЈЕ НАШТЕЛОВАО ЈУНАЈТЕД: Црвени ђаволи јуре пету узастопну премијерлигашку победу

Foto Profimedia

Domaćin je konačno uhvatio zalet i igra najbolji fudbal od samog starta sezone. Neporažen je na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, dok je u Premijer ligi nanizao četiri uzastopna trijumfa.

Zbog te serije rezultata popeli su se na šesto mesto i potpuno vratili u priču za plasman u Ligu šampiona i sada zaostaju ''samo'' pet bodova za četvrtoplasiranom Aston vilom, odnosno tri za petoplasiranom Totenhmom što je isto jako bitno jer će verovatno i peta pozicija garantovati igranje najeltinijeg fudbalskog takmičenja zbog promene novog formata u kojem se igra.

Napadački jadi su prošlost za ''crvene đavole'' koji su u 2024. godini na pet ligaških mečeva postigli 13 golova, skoro tri u proseku.

Glavne zasluge za to idu Rasmusu Hojlundu koji se prilagodio na stil fudbala u Engleskoj i postigao je barem po jedan gol na šest vezanih utakmica, ali danas neće biti na raspolaganju Eriku ten Hagu zbog povrede koju je doživeo sredinom nedelje i odsustovaće sa terena oko mesec dana po prvim procenama.

I bez njega, Junajted je favorit na današnjem duelu u kojem će ugostiti ekipu Fulama koju su u prvom delu sezone savladali na dramatičan način, pogotkom Bruna Fernandeša u 93. minutu (1:0).

Gosti iz prestonice igraju još jednu solidnu sezonu, trenutno su 12. na tabeli i imaju devet poena prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Ono što sprečava ''kolibare'' da se nađu na nekoj boljoj poziciji su veoma loše igre na strani. Van svog ''Krejven kotidža'' ostvarili su samo jednu pobedu ove sezone i poslednji trijumf u gostima u ligi ostvarili su na otvaranju prvenstva kada su bili bolji od Evertona na ''Gudisonu'' (1:0).

Forma im takođe nije zavidna i na minulih pet ligaških utakmica sakupili su isto toliko bodova.

Što se tiče izostanaka, pored pomenutog Hojlunda, domaćin će biti bez Šoa, Martineza, Maunta, Malasije, Marsijala i Van Bisake, dok će kod Fulama meč propustiti najbolji igrač Paljinja, kao i Himenez.

Očekujemo tvrd meč, ali ipak bi blagu prednost dali Junajtedu zbog forme u kojoj se nalazi, mada će bez Hojlunda biti teško probiti ''bunker'' gostiju iz prestonice.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EMISIJU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave