ATLETIKO BEZ GRIZMANA U BILBAU: ''Lavovi'' će svim silama braniti prednost iz prvog susreta

V.M.

29. 02. 2024. u 11:51

U revanš utakmici polufinala Kupa kralja fudbaleri Atletik Bilbaa će na ''San Mamesu'' ugostiti Atletiko Madrid (21;30). Baskijci su slavili sa 1:0 u prestonici pogotkom Berengera i sve što im je večeras potrebno je da ne izgube pred svojim navijačima kako bi se plasirali u svoje treće finale u poslednjih pet godina.

АТЛЕТИКО БЕЗ ГРИЗМАНА У БИЛБАУ: Лавови ће свим силама бранити предност из првог сусрета

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra veoma dobar fudbal ove sezone koja mu je jedna od boljih u skorijoj istoriji. Pored polufinala kupa u kojem ima veliku šansu da se plasira u finale, peti je na tabeli domaćeg prvenstva i zaostaje tri boda za četvrtoplasiranim Atletikom i boriće se za plasman u Ligu šampiona do samog kraja kamapnje.

Bilbao je dobra obrambena ekipa. Imaju drugi najveći broj utakmica bez primljenog gola u ligi i samo je Real Madrid primio manje golova od njih. Takođe su fantastični na svom terenu, jedino je četa Karla Ančelotija slavila ove sezone na ''San Mamesu'' i to u prvom kolu.

Što se tiče Kupa kralja, u njemu čekaju na titulu punih 40 godina, uspevali su da dođu do finala 2020 i 2021. godine, ali nisu uspeli da osvoje trofej i navijači se nadaju da je konačno došlo vreme da ga podignu.

Sa druge strane, Atletiko nije u dobrom ritmu, ostvario je samo jednu pobedu na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima i evidentno su u padu forme.

Čolo Simeone mora brzo da pronađe način da reši probleme jer ih očekuju veoma bitne utakmice, pored ove večerašnje sastaće se sa Interom u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona u kojoj će juriti gol zaostatka pred svojim navijačima.

Ono što brine je povreda Antoana Grizmana koji ima problema za zdravljem, a rovit je i najbolji strelac ekipe Alvaro Morata. Porednji njih nema Himeneza i Azpilikuete, tako da zdravstvena situacija daleko od idealne u redovima gostiju.

Atletiko je poslednji kup osvojio 1996. godine, tako da nešto kraće čeka na trofej u njemu od Bilbaa, a od tada je u finalu bio samo jedanput, 2010. godine kada ga je savladala Sevilja (0:1).

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,57)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)