ALEKSANDAR MITROVIĆ NASTAVLJA DOMINACIJU: U prošlom susretu sa šampionom postigao je het-trik, a sada je na redu primopredaja titule

O. M.

01. 03. 2024. u 09:13

AL HILAL i Aleksandar Mitrović ne nameravaju da stanu. "Plavi talas" danas dočekuje ekipu Al Itihada, kada će simbolično doći do primopredaje šampionske titule.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ НАСТАВЉА ДОМИНАЦИЈУ: У прошлом сусрету са шампионом постигао је хет-трик, а сада је на реду примопредаја титуле

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Al Hilal je u neverovatnoj seriji od 24 pobede, 27 računajući i tri prijateljske i 35 utakmica bez poraza, a najzaslužniji za to je srpski centarfor i najbolji strelac reprezentacije naše zemlje u istoriji. 

Mitrović je trenutno drugi na listi strelaca u Pro ligi, iza Kristijana Ronalda, ali je njegov doprinos rezultatima daleko veći od onog koji Portugalac ima u Al Nasru. 

Srbin je ovog proleća postigao četiri gola na četiri utakmice, po jedan u oba duela osmine finala Lige šampiona i dva protiv Al Raeda. Jedina utakmica na kojoj se nije upisao u strelce je ona u pobedi 2:0 nad Itifakom, ali ga je tu "odmenio" zemljak Sergej Milinković Savić.

Hilal ima priliku da danas poveća prednost nad Nasrom na devet bodova, pošto su "vitezovi" juče kiksnuli u utakmici sa čak osam golova (4:4). S druge strane, šampion iz prošle sezone, Itihad, nalazi se na petom mestu sa 37 bodova i oni bi pobedom mogli da se popnu na četvrto mesto jer za Al Tavonom zaostaju dva boda.

Što se tiče ostalh takmičenja, Hilal dobro gura i u ligi šampiona, gde je nedavno eliminisao iranski Sepahan, a u četvrtfinalu ga očekuje dvomeč sa današnjim rivalom, dok je mogući protivnik u polufinalu Al Nasr! 

Ekipa Žorža Žezusa poslednji put je propustila da pobedi još sredinom septembra kada su u gostima odigrali 1:1 protiv Damaka.

Kod kuće su odigrali nerešeno sa Rašovićevom i Stojkovićevom Al Fejhom, a sve ostale utakmice na "Kingdom areni" ove sezone su pobedili.

Poslednji put kada su se ove ekipe sastale, Al Hilal je pobedio u trileru od sedam golova koji se završio rezultatom 4:3, a Aleksandar Mitrović je postigao het-trik. Bila je to peta uzastopna pobeda u međusobnim odnosima, od aprila 2021. godine.

U međuvremenu, nakon što je prošle sezone osvojio saudijsku Pro ligu sa pet bodova prednosti, Al Itihad je doživeo značajan pad u ovoj sezoni i sada već zaostaje 15 bodova za mestom koje vodi u Ligu šampiona.

Lepo su počeli sa 18 bodova iz prvih sedam kola, ali su onda u narednih pet kola ostali bez ijednog boda, što je uticalo na smenu trenera Nuna Espirita Santa.

Argentinac Marselo Galjardo je počeo svoj mandat s promenljivim uspehom, ali čini se da je od početka proleća stabilizovao ekipu. Uspeo je da postigne pozitivan niz nakon međunarodne pauze, eliminisavši uzbečki Navbahor u kontinentalnom takmičenju i obezbedivši uzastopne pobede u ligi nad Al Rijadom i Al Vehdom u ponedeljak uveče.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene