MALI LONDONSKI DERBI: Totenhem baš voli da igra sa ''orlovima'' u poslednje vreme

V.M.

02. 03. 2024. u 09:36

U malom londonskom derbiju fudbaleri Totenhema će ugostiti Kristal palas (16:00).

МАЛИ ЛОНДОНСКИ ДЕРБИ: Тотенхем баш воли да игра са орловима у последње време

Tanjug/AP

Domaćin je imao dve nedelje da se spremi za ovaj duel nakon razočaravajućeg poraza od Vulverhemptona (1.2), jer je njegov meč proteklog vikenda sa Čelsijem odložen zbog učešća plavaca u finalu Liga kupa i može se reći da je ta mala pauza došla u dobro vreme za njega.

Totenhem nije izgledao dobro na terenu u poslednje vreme, na minule tri utakmice Premijer lige osvojio je samo četiri boda, a jedinu pobedu upisao je protiv Brajton pogotkom Brenana Džonsona u poslednjim trenucima susreta (3:2).

Ono što je evidentno problem je defanziva pošto su Sparsi primili tačno po dva gola na poslednja četiri ligaška duela i pored toga što je golman Vikario branio na izuzetno visokom nivou.

Doduše, takav stil fudbala forsira Angelos Postekoglu, trener domaćina, čija fudbalska filozofija podržava ideju da se igra ''na gol više'', o čemu najbolje svedoči gol-razlika njegove čete, 52:38.

Što se tiče pozicije na tabeli, Totenhem je trenutno peti i boriće se za plasman u Ligu šampiona, a postoji velika verovatnoća da će i to peto mesto biti dovoljno za najeltinije evropsko takmičenje koje menja format iduće godine.

Sa druge strane, era Roja Hodžsona je došla kraju u Kristal palasu i njegovo mesto zauzeo je Oliver Glasner koji je imao fantastičan start na klupi ''orlova'' koji su proteklog vikenda ''samleli'' Barnli sa 3:0.

Odmah se videlo da će današnji gosti pod austrijskim stručnjakom igrati znatno ofanzivniji fudbal što su navijači odmah podržali, a tek bi trebali da budu opasni kada se na teren vrate njihovi najbolji igrači Eze i Olise koji su već dugo odsutni zbog povreda.

Ono što je ključno za Palas je da se tim trijumfom odvojio od zone ispadanja i sada ima poprilično sigurnih plus osam u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Bitna stavka u ovom malom gradskom derbiju je i zdravlje igrača sa kojima oba tima imaju problema. Domaćini će biti bez Pedra Pora, Udogija, Ričarlisona, Sesenjona i Solomona, dok će ko gostiju meč propustiti Dukure, Guehi, Holding i Olise.

Tradicija je na strani Totenhema koji je vezao četiri pobede protiv današnjeg rivala, uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je bilo 2:1 za Sparse na ''Selhurst parku''.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,90)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)