MITROVIĆ TRASIRA PUT AL HILALA KA ''TRIPLETI'': Nova ''žrtva'' najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije su ''tigrovi'' iz DŽede

V.M.

05. 03. 2024. u 07:35

U prvoj utakmici četvrtfinala azijske Lige šampiona Al Hilal će pokušati da nastavi neverovatnu seriju od 27 pobeda u svim takmičenjima kada bude dočekao Al Itihad na ''Kingdom areni'' od 19 časova.

МИТРОВИЋ ТРАСИРА ПУТ АЛ ХИЛАЛА КА ТРИПЛЕТИ: Нова жртва најбољег стрелца у историји наше репрезентације су тигрови из Џеде

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Al Hilal je letos potrošio ogroman novac na dovođenje velikog broja fudbalskih zvezda iz Evrope i formiran je tim koji bi predvođen portugalskim stručnjakom Žoržom Žezusom trebao da napadne sve moguće trofeje.

To se i dešava, ''plavi talas'' je ubedljivo prvi na tabeli saudijske Profesional lige sa devet poena prednosti u odnosu na Al Nasr, a odlično mu ide i u kupu, odnosno azijskoj Ligi šampiona.

Ipak, postoji jedna mala začkoljica, a to je da je umesto Nejmara, koji je projektovan kao ''glavno lice'' ''plavog talasa'', to u stvari srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović.

Brazilac je povređen ubrzo nakon svog debija, a mesto lidera preuzeo je popularni Mitrogol koji ne prestaje da trese mreže i ubedljivo je najbolji fudbaler na azijskom kontinentu.

Odigrao je trideset utakmica za Al Hilal i na njima je upisao čak dvadeset devet pogodaka uz šest podeljenih asistencija, što znači da u proseku učestvuje u postizanju bar jednog gola po utakmici.

Uticaj na igru najboljeg strelca u istoriji naše reprezentacije je enorman, a to pokazuje i na početku drugog dela sezone koji je započeo kao što je i završio prvi, sjajnim partijama.

Posebno se istakao u osmini finala azijske Lige šampiona gde je postigao po gol u pobedama nad Sepahanom, a ''rešeta'' i u Profesional ligi gde je bio dvostruki strelac protiv Al Raeda.

Na njegovim krilima domaćin je ostvario čak 27 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a samopouzdanje da može do 28. daje mu činjenica da je samo pre četiri dana savladao današnjeg rivala u prvenstvu.

Al Hilal je dočekao Al Itihad na svojoj ''Kingdom areni'' u derbiju 22. kola i ostvario je rutinsku pobedu.

Iako su ''tigrovi'' poveli preko Ngolo Kantea početkom meča, četa Žorža Žezusa je do poluvremena izjednačila, a na kraju ubedljivo slavila golovima Al Šehrija, Malkoma i Abdulhamida (3:1).

Sa druge strane, Al Itihad igra ispod očekivanja ove sezone. Na odbranu titule može slobodno da zaboravi jer je peti na tabeli sa čak 25 poena zaostatka u odnosu na Al Hilal.

Takođe zaostaje sedam bodova i za trećeplasiranim Al Ahlijem, tako da mu je igranje u Ligi šampiona iduće godine pod velikim znakom pitanja.

Upravo ta Liga šampiona deluje kao jedino takmičenje u kojem ''tigrovi'' mogu da spasu mizernu sezonu, ali žreb nije imao milosti prema njima jer igraju protiv ubedljivo prvog favorita za osvajanje takmičenja.

Za vikend su na momente pokazali da mogu da priprete Al Hilalu, ali treba biti iskren i reći da su kroz veći deo tih 90 minuta bili inferiorniji tim na terenu.

Ipak, gosti imaju džokera u rukavu, a to je trener Marseljo Galjardo. Argentinski stručnjak je preuzeo ekipu sredinom novembra i evidentni su pomaci ka boljem od kada je on na čelu.

Svugde gde je radio Galjardo je osvajao trofeje, a pogotovo se ističu dva Kopa libertadoresa sa River plejtom, tako da je evidentno da se radi o rođenom pobedniku i treneru koji zna kako se igraju bitne utakmice.

Forma i momentum su na strani domaćina i zbog toga predlažemo keca uz golove kao što je bio slučaj na duelu ovih timova proteklog petka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024