VEČITI DERBI

O. M.

11. 03. 2024. u 05:00 >> 10:10

NAJVEĆI praznik srpskog fudbala, "večiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana odigraće se ove subote po 172. put za prvenstvene bodove.

ВЕЧИТИ ДЕРБИ

M. Vukadinović

Susret je zakazan za 17 časova na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 24. kola Super lige Srbije.

Partizan dolazi na noge najvećem rivalu sa bodom prednosti, ali i bremenom neosvojivosti Zvezdinog stadiona. "Crno-beli su poslednju pobedu u komšiluku ostvarili prilično dalekog 23. maja 2019. godine i to u Kupu, a u prvenstvu još daljeg 18. aprila 2017. godine i mada to nije ništa u odnosu na neka davna vremena kada je post trajao i više od decenije, u poslednje vreme nije bilo ovako dugih izostanaka "dvojke". 

Uostalom, ni Zvezda dugo nije slavila u Humskoj, sve u svemu 16 poslednjih prvenstvenih derbija domaćini nisu izgubili, ali je dominacija Zvezde na svom bunjištu utoliok veća što Partizan nije postigao gol u prvenstvenom derbiju na "Rajku" od 25. aprila 2019. godine kada je Rikardo Gomes zatresao mrežu Milana Borjana.

Zanimljivost koja će sigurno obradovati navijače Partizana - poslednji put kada su "crno-beli" slavili pobedu u Ljutice Bogdana radovali su džse i šampionskoj tituli na kraj ute sezone.

Ono što je u ovom trenutku najvažnije trenerima obe ekipe, Vladanu Milojeviću i Igoru Duljaju je što će pobednik gotovo izvesno osigurati prvo mesto na kraju regularnog dela šampionata, a time i domaći teren u trećem derbij usezone koji će verovartno i odlučivati o prvaku. Naravno, u slučaju remija Partizan ostaje favorit za ovo ali će sigurno biti pod velikim pritiskom u preostalih šest kola da ne sme nigde da kiksne.

Kolika je važnost derbija govori i podatak da su samo tri od poslednjih 22 došli "3+" pa kladionci ni danas ne bi trebalo da očekuju goleadu, baš zbog gore navedene važnosti derbija.

Kad je reč o trenutnoj formi, rezultati kažu da su ekipe ravnopravne. I "crveno-beli" i "crno-beli" ostvarili su maksimalan učinak od početka superligaškog proleća, s tim što je Zvezda ostvarila gol-razliku 11:2, a Partizan 11:4 s tim što treba imati u vidu da su "crveno-beli" imali i nešto teže protivnike.

Ipak, ako se računa i poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva, u koje spada i prethodni "vrčiti derbi" Partizan je u prednosti, a ispred Zvezde je prilično neočekivano i kragujevački Radnički koji se preporodio otkad je na klupu seo bosanski stručnjak Feđa Dudić.

Biće ovo deveti prvenstveni derbi u kome kao trener Zvezde nastupa Vladan Milojević, a četvrti za šefa struke Partizana Igora Duljaja. Ujedno njihov prvi međusobni okršaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 2,16)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)