DOMINACIJA ALEKSANDRA MITROVIĆA SE NASTAVLJA: Ukoliko danas ponovo zatrese mrežu redovne mušterije postaće najbolji strelac Lige šampiona

V.M.

12. 03. 2024. u 15:07 >> 15:07

FUDBALERI Al Hilala dolaze Al Itihadu u goste sa dva gola prednosti na revanš utakmicu četvrtfinala azijske Lige šampiona (20.00).

ДОМИНАЦИЈА АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА СЕ НАСТАВЉА: Уколико данас поново затресе мрежу редовне муштерије постаће најбољи стрелац Лиге шампиона

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Al Hilal je na prvom susretu pokazao koliko je kvalitetniji tim u ovom trenutku od Al Itihada, utakmica je bila gotova već na poluvremenu jer je ''plavi talas'' vodio sa 2:0, a ''tigrovi'' mogu biti zadovoljni što je taj rezultat ostao na snazi jer su poslednjih pola sata igrali bez Kantea koji je zaradio crveni karton.

Prvi gol na utakmici postigao je Aleksandar Mitrović koji je bio precizan sa bele tačke u 40. minutu nakon što je sam iznudio penal, dok je par trenutaka kasnije mrežu zatresao i Salem el Davsari.

To je Al Hilalu bila 26. pobeda u nizu, a proteklog vikenda su došli i do 27. savladavši Rijad u malom gradskom derbiju usput postaviviši svetski rekord za broj uzastopnih trijumfa u istoriji fudbala.

Mitrović je i na tom meču bio precizan sa bele tačke, ali vredi napomenuti da je pre tog pogotka promašio jedan jedanaesetrac i da mu je na samom startu utakmice poništen gol zbog ofsajda.

Jasno je da je popularni Mitrogol poglavica ovog tima, ne prestaje da trese mreže i trasira put Al Hilala ka popularnoj tripleti, a ukoliko danas postigne pogodak, popeo bi se na prvo mesto liste strelaca azijske Lige šampiona koje bi delio sa Rahimijem iz Al Aina.

Pored Lige šampiona gosti odlično ''gaze'' u domaćem prvenstvu, gde su ubedljivo prvi na tabeli sa 12 poena prednosti u odnosu na Al Nasr, i kupu gde čekaju žreb da saznaju rivala u polufinalu. 

Sa druge strane, Al Itihad igra ispod očekivanja ove sezone. Na odbranu titule može slobodno da zaboravi jer je četvrti na tabeli sa čak 25 poena zaostatka u odnosu na Al Hilal.

Takođe zaostaje sedam bodova i za trećeplasiranim Al Ahlijem, tako da mu je igranje u Ligi šampiona iduće godine pod velikim znakom pitanja.

''Tigrovi'' su pokazali određena poboljšanja u igri od kada ih je preuzeo Marseljo Galjardo, stoprocentni su na svom terenu sa četiri vezane pobede, a na svakom od tih mečeva su postizali tačno po dva gola, što im je danas ''minimum'' jer jure zaostatak od dva gola.

Ipak, istorija kaže da će danas teško uspeti da naprave čudo jer još od 2004. kada su preokrenuli protiv Songmana nisu uspevali da prođu dalje u Ligi šampiona kada su poraženi na prvom susretu dvomeča u bilo kojoj fazi takmičenja.

Takođe treba istaći da pored Kantea, Galjardo ne može da računa ni na Benzemu, što dodatno otežava ''nemoguć'' zadatak koji je pred njegovom četom.

Al Hilal je već tri puta ove sezone pobeđivao Al Itihad (4:3, 3:1, 2:0), a zanimljivo je to da je Mitrović postigao čak četiri gola protiv ''tigrova'' za koje se može reći da su mu redovna mušterija.

''Plavi talas'' je daleko kvalitetniji tim, nalazi se u naletu i očekujemo da upiše četvrtu ''recku'' protiv domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!