PSŽ JE VEZAO 22 UTAKMICE BEZ PORAZA: Došlo je vreme da se Mbape i družina osvete ''orlićima'' za poraz iz prvog dela sezone

V.M.

13. 03. 2024. u 08:05

PARIŽANI će u četvrtfinalu Kupa Francuske pokušati da produže svoj niz neporaženosti na 23 meča kada budu ugostili Nicu na ''Parku prinčeva'' (21.10).

ПСЖ ЈЕ ВЕЗАО 22 УТАКМИЦЕ БЕЗ ПОРАЗА: Дошло је време да се Мбапе и дружина освете орлићима за пораз из првог дела сезоне

Foto Profimedia

Parižani beleže sjajne rezultate i večerašnji susret dočekuju u neverovatnom nizu od 22 vezane utakmice bez poraza. Sigurno su prvi u prvenstvu, plasirali su se u četvrtfinale kupa i Lige šampiona i osvojili su Superkup, tako da se ova godina može ispostaviti kao jedna od najboljih u istoriji kluba.

Naravno, najvažnije za njih je osvojiti Ligu šampiona, ali nisu zanemarljiva ni ostala takmičenje u kojima će ''sveci'' pokušati da dodatno popune svoje bogate trofejne vitrine.

Jedini problem za ekipu je ugovor Kilijana Mbapea koji ističe na leto, novinari su strogo foksurani na to, a kako ga Enrike često ne koristi na terenu, šire se glasine da će nakon sedam dugih godina napustiti francusku prestonicu i zameniti je španskom jer Real već dugi niz godina ''vrbuje'' Mbapea.

Ipak, u najbitnijem meču sezone, revanšu osmine finala Lige šampiona, Mbape ne samo da je odigrao čitavih 90 minuta već je i dva puta zatresao mrežu Sosijedada trasiravši put svecima ka narednoj rundi.

Deluje da će Enrike nastaviti sa promenljivim tretmanom najboljeg fudbalera današnjice sve dok ne donese odluku oko svoje budućnosti i biće zanimljivo ispratiti tu priču do samog kraja.

Što se tiče samog fudbala, domaćini će večeras imati poseban motiv jer im je jedan od retkih poraza ove sezone nanela upravo Nica koja je 15. septembra odnela sva tri boda sa ''Parka prinčeva'' (2:3) i biće orni da se osvete ''orlićima'' pred svojim navijačima.

To ne bi trebalo da bude preterano težak zadatak jer se Nica nalazi u ozbiljnom padu forme. Poslednji ligaški trijumf ostvarila je krajem januara i u narednih šest kola osvojila je samo dva boda.

Novi neuspeh u nizu imala je proteklog vikenda kada ju je na ''Alijanc rivijeri'' savladao Monpelje (1:3).

Pre te negativne serije bila je najbliži pratilac PSŽ-u na tabeli i sanjala je o plasmanu u Ligu šampiona, ali sada to deluje kao nemoguća misija jer je pala na šesto mesto.

Ako pogledamo isključivo Kup Franucske, PSŽ je bez problema došao do četvrtfinala. Redom je eliminisao Revel, Orlean i Brest, dok je Nica takmičenje započela pobedom tek nakon boljeg izvođenja penala nad Okserom, a posle toga je rutinski odrađivala posao protiv Bordoa i Monpeljea.

Izostanci više muče domaćina koji će biti bez Asensija, Škrinjara, Rika, Markinjosa, Kurzave i Kimpebea.

U redovima gosta je bolja zdravstvena situacija i jedini koji će izostati su Diop i Rozije.

Došlo je vreme da se Mbape i družina osvete Nici za poraz iz prvog dela sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)