VREME JE DA SE PSŽ VRATI NA POBEDNIČKU STAZU U PRVENSTVU: Mbape i družina su vezali deset trijumfa nad večerašnjim rivalom

V.M.

17. 03. 2024. u 10:59

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa Lige 1 odigraće Monpelje i PSŽ koji se sastaju na ''Mosonu'' od 20:45.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ПСЖ ВРАТИ НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ У ПРВЕНСТВУ: Мбапе и дружина су везали десет тријумфа над вечерашњим ривалом

FOTO: Tanjug/AP

Parižani su sredinom nedelje zabeležili rutinsku pobedu nad Nicom u četvrtfinalu osvetivši se za poraz iz prvog dela sezone, usput se plasiravši u polfuinale gde će igrati sa Renom.

Ako na to dodamo da su prvi na tabeli Lige 1 i da su imali dosta povoljan žreb u Ligi šampiona koji ih je upario sa desetkovanom Barsom u četvrtfinalu, odnsono pobednikom dvomeča Dortmund - Atletiko Madrid u eventualnom polufinalu san o ''tripleti'' je poprilično realan.

Što se tiče domaćeg prvenstva, ''sveci'' su ubedljivo prvi na tabeli sa deset poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Brest, ali nisu ostvarili trijumf u Ligi 1 već tri kola.

Redom su remizirali sa Renom, Monakom i Remsom, a ovaj niz bez pobede u Ligi 1 im je najduži od 2018. godine i biće orni da ga konačno okončaju.

Samopouzdanje da će to učiniti daje im činjenica da retko igraju dobro protiv neke ekipa kao protiv Monpeljea i vezali su deset pobeda u svim takmičenjima nad večerašnjim rivalom.

Što se tiče domaćina, on je u prošlom kolu ostvario jako bitnu pobedu nad Nicom slavivši sa 2:1 na ''Alijanc rivijeri''. Pre toga je remizirao sa Strazburom (2:2) i na taj način se malo odvojio od zone ispadanja, trenuto je 14. na tabeli ali prednost u odnosu na Nant koji zauzima mesto koje vodi u baraž za opstanak iznosi samo jedan bod, tako da mesta za opuštanje nema.

Monpelje je pokazao da je tvrd orah na svom ''Mosonu'' ove sezone, mada vredi istaći da je igrao mnogo više remija nego što je pobeđivao. Na 13 utakmica kod kuće ostvario je samo dva trijumfa uz čak osam nerešenih ishoda i tri poraza.

Četa Mišela der Zakarijana realno gledano nema velike šanse na ovom duelu, verujemo u dvojku na branioca titule, a nju bi pojačali golovima jer je PSŽ na 12 uzastopnih ligaških mečeva sa Monpeljeom postizao bar dva gola.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,77)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)